Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

BMW sluit spectaculaire Formule 1-comeback uit: 'Ver van ons bed-show'

Terwijl de Duitse autofabrikant BMW furore maakt in de Formule E, sluit het een comeback op het allerhoogste niveau op korte termijn uit. De koningsklasse vertegenwoordigt op geen enkele manier dat wat BMW met personenauto's wil uitdragen.

BMW Sauber 2008
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BMW

BMW was aan het begin van deze eeuw een grote speler in de Formule 1, eerst als motorleverancier van Williams, later als zelfstandig constructeur, met als kroon op het werk de overwinning van Robert Kubica in de Grand Prix van Canada van 2008. BMW laat zich op korte termijn echter niet verleiden tot een spectaculaire comeback, ook niet als de nieuwe regels worden geïntroduceerd.

"Het huidige V6-turbo-tijdperk staat te ver af van wat wij momenteel met onze personenauto's doen", zo meldt BMW's motorsportbaas Jens Marquardt in gesprek met Auto Bild.

Niet dat hij niet onder de indruk is van de huidige technieken in de Formule 1, in tegendeel: "Op technisch vlak neem ik mijn pet af voor datgene wat ze in de Formule 1 doen, maar de technieken die ingezet worden, hebben geen raakvlakken met ons reguliere autoprogramma."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull