Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

'Bono' met stomheid geslagen door vertrek Hamilton: "Dacht dat het 1 april was!"

Het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes heeft de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig gehouden. Zijn race engineer, Peter Bonnington, reageerde in eerste instantie vol verbazing op het nieuws.

Bonnington Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl Toto Wolff en Lewis Hamilton aan de koffie zaten, besloot de zevenvoudig wereldkampioen aan zijn baas door te geven dat hij vanaf 2025 naar de concurrent zal gaan overstappen. Hamilton heeft voor meerdere jaren een contract bij Ferrari getekend, waardoor er per 2025 een stoeltje vrij komt bij Mercedes.

Deze meesterzet kwam voor de meesten onverwacht, maar Wolff liet in de mediasessie op vrijdag weten dat hij niet per se verrast was over wat het nieuws van de Brit inhield, maar meer van de timing. "Toen we vorig jaar het contract ondertekenden, hebben we gekozen voor de korte termijn. En dus komen deze gebeurtenissen niet als een verrassing, maar misschien wel de timing."

Eerste reactie Bonnington

Wolff kreeg begin deze week opeens een aantal geruchten te horen, maar hij wilde wachten tot het gesprek met Hamilton. Daarna is de zevenvoudig wereldkampioen naar de fabriek geweest om het nieuws aan het personeel te melden.

Het nieuws van de overstap kwam via Wolff bij 'Bono' terecht, oftewel Peter Bonnington. De Britse F1-engineer was sinds 2012 de race engineer van de nu zevenvoudig wereldkampioen en de twee hebben een goede band. Hij had dan ook moeite met het nieuws in eerste instantie te geloven, vertelt de Mercedes-teambaas: "Toen ik het hem voor het eerst vertelde vroeg hij of het 1 april was."

Er ontstond dan ook gelijk de vraag of Bonnington meegaat naar de Italiaanse renstal in 2025. Dat moet de komende maanden duidelijk worden. "Dat is iets wat we gaan bespreken in de toekomst", aldus Wolff.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024