Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas accepteert rol als tweede viool: "Hamilton zou voor mij hetzelfde doen"

Tijdens de Grand Prix van Singapore moest Valtteri Bottas het enkele ronden rustig aan doen, zodat Lewis Hamilton na zijn pitstop niet achter hem op de baan terug zou komen. De Fin vond het niet heel leuk, maar meent dat zijn teamgenoot andersom gewoon hetzelfde zou doen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tijdens ronde 24 van de Grand Prix van Singapore maakte Valtteri Bottas zijn pitstop, terwijl het team van Mercedes besloot om Lewis Hamilton nog niet naar binnen te halen. Zodra de Fin weer terug de baan op kwam, kreeg hij de vier gevreesde woorden in zijn oren te horen: "Valtteri, dit is James". De hoofdstrateeg van het Britse team, James Vowles, riep Bottas op om langzamer te rijden, zodat Hamilton een pitstop kon maken en voor de Fin terug op de baan zou komen.

Daardoor werd het overduidelijk dat Bottas in Singapore de tweede viool speelde binnen het Mercedes-team. Volgens de Mercedes-coureur in kwestie kwam dat vanwege bepaalde regels die er binnen het team gelden, zo vertelde hij na afloop van de race tegenover onder meer RacingNews365: "Degene binnen ons team die in aanloop naar de eerste pitstop het verst vooraan rijdt, heeft het recht om als eerste een pitstop te maken."

"Vandaag liet het team Hamilton, die voor mij reed, echter langer doorrijden, waardoor hij enigszins in de problemen kwam. Als ik niet langzamer was gaan rijden, dan had Hamilton ook een plek verloren aan Red Bull-coureur Alexander Albon, dus ik snap de strategie van het team volledig. Ik weet dat Hamilton hetzelfde had gedaan als de rollen andersom waren geweest."

"Vanuit het perspectief van de fans ziet het er misschien een beetje knullig uit, en natuurlijk gaat het tegen het instinct van mij als coureur in om langzamer te rijden en de mogelijkheid om mijn teamgenoot in te halen te laten varen. Maar soms gaat het gewoon zo. Het is simpelweg een regel die we binnen het team hebben", aldus de stoïcijnse Fin.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

5 reacties