Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas heeft geen probleem met duidelijke teamorders bij Mercedes

Valtteri Bottas heeft er geen problemen mee om de teamorders die binnen Mercedes gelden te respecteren. In Singapore moest hij zijn positie ten opzichte van Lewis Hamilton opgeven, op verzoek van de teamleiding.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Grand Prix van Singapore kende voor Mercedes een teleurstellend verloop. Lewis Hamilton pakte de leiding in de race met een afwijkende tactiek, maar al snel werd duidelijk dat deze gedoemd was om te mislukken. Na zijn stop zou de WK-leider terugvallen tot achter teamgenoot Valtteri Bottas, maar de teamleiding van Mercedes greep in. De Finse coureur kreeg de opdracht om van het gas te gaan, zodat Hamilton voor hem terug zou keren op de baan.

In Rusland toont Bottas begrip voor de teamorder: "Het team zal bij de eerste pitstop altijd voorrang geven aan de coureur die op dat moment de beste papieren in handen heeft. Hij heeft dan de keuze om voor een korte of lange openingsstint te gaan."

"Ik begrijp de call van het team dan ook volkomen en vertrouw erop dat het team dezelfde keuze zal maken als de rollen omgekeerd zijn", vervolgt de coureur, die begrijpt dat de fans weinig begrip toonden voor de actie waarbij hij moest vertragen. "Van buitenaf ziet het er niet goed uit. Het druist in tegen je eigen instinct om van het gas te gaan en je teamgenoot niet in te halen. Het is niet logisch, maar deze regel bestaat binnen ons team en daarom is het oké."

Luister hieronder naar de nieuwste RacingNews365 podcast, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruitblikken op de Grand Prix van Rusland die komend weekend verreden wordt.

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Rusland 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

5 reacties

    Breaking Dit is de nieuwe Williams, inclusief nieuwe kleurstelling