Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas onthult: 'Had andere opties binnen de Mercedes-familie'

Valtteri Bottas had meerdere opties om te tekenen bij een ander Formule 1-team. De voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton kon binnen de Mercedes-poule blijven, maar koos uiteindelijk toch voor Alfa Romeo.

Een terugkeer naar Williams, waar hij voor zijn Mercedes-periode voor reed, was een van de opties voor Valtteri Bottas. Hierdoor zou de Fin binnen de 'familie' van de Duitse renstal blijven, maar uiteindelijk koos hij voor Alfa Romeo, de renstal die banden heeft en motorafnemer is van Ferrari. Het was geen onlogische keuze geweest voor Bottas om terug te keren bij Williams. De nu 32-jarige coureur maakte zijn Formule 1-debuut voor de Britse renstal in 2013, waarna hij in 2017 overstapte naar Mercedes toen Nico Rosberg onverwachts een punt zette achter zijn carrière. In de Beyond The Grid podcast vertelt hij over zijn opties om binnen de Mercedes-familie te blijven. "Ja. Die waren er wel degelijk", bevestigt Bottas. "Maar realistisch gezien voor een project op lange termijn, met niet erg veel opties, was het Williams of Alfa Romeo geworden." Williams was een logische optie geweest, aangezien George Russell daar juist is vertrokken om naar Mercedes te gaan en Bottas het team al goed kent. Toch werd Alfa Romeo de keuze.

Alfa Romeo was 'geen makkelijke keuze' voor Bottas

De keuze werd niet zomaar door één telefoontje gemaakt, zo legt Bottas uit. "Het was geen makkelijke keuze. Ik probeerde zo veel mogelijk informatie te krijgen van beide partijen. Ondertussen volgde ik mijn onderbuikgevoel. De keuze is uiteindelijk gemaakt met de informatie die ik tot mijn beschikking had." "Maar dit was niet makkelijk", voegt hij daar aan toe. Alfa Romeo en Williams reden in 2021 beide aan de achterkant van het veld, maar beide teams hebben een solide toekomstplan. "Het voelt alsof Williams weer de goede kant op gaat. Ik denk dat ze een goede toekomst hebben, maar op de een of andere manier kreeg ik het gevoel dat Alfa de juiste keuze was."

Ferrari-motoren verleidelijk voor Bottas

De Ferrari-motoren waren ook een reden waarom Bottas uiteindelijk koos voor Alfa Romeo. "Het was eigenlijk best fijn om over te stappen naar een team wat niet aangedreven is door Mercedes-motoren. Dan heb ik die link niet meer. Het is helemaal nieuw en iets wat helemaal anders is voor mij." Met een meerjarige deal op zak begint Bottas in 2022 bij Alfa Romeo. Naast hem rijdt de enige rookie van de Formule 1-grid, Guanyu Zhou.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi