Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Bottas: 'Red Bull moet een straf krijgen die echt, echt pijn doet'

Als het aan Valtteri Bottas ligt, dan wordt Red Bull hard gestraft als ze daadwerkelijk de regels hebben overtreden.

Bottas Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
De budgetcap. Het lijkt vandaag de dag over niets anders te gaan in de Formule 1. Red Bull zou deze vorig jaar hebben overschreden en de FIA beraadt zich nu over een eventuele straf, terwijl het team zelf haar onschuld probeert te bewijzen.

Links en rechts worden Formule 1-coureurs gevraagd naar de kwestie, zeker nadat het nieuws anderhalve week geleden naar buiten kwam dat Red Bull inderdaad in overtreding was. Daarvoor was het slechts nog een gerucht.

Bottas: "Straf moet pijn doen"

Als het aan Valtteri Bottas ligt, dan wordt een team dat de regels overtreedt vervolgens gestraft. Zo hard dat het pijn doet. De Fin was vorig jaar de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes en zag hoe zijn collega in de slotseconden van het seizoen de wereldtitel aan zich voorbij zag aan.

"Ik vind dat regels regels zijn. Als je de regels niet volgt, dan moet er een straf komen die echt pijn doet", aldus de voormalig Mercedes-coureur, die vindt dat alleen zo toekomstige overtredingen ontmoedigd kunnen worden. "Je wil niet dat het aantrekkelijk wordt voor een team om voor één seizoen risico te nemen met het budgetplafond. Persoonlijk hoop ik dat er een strenge en harde straf komt, want dit mag niet gebeuren. Regels zijn regels."

"Er zijn veel regels in de Formule 1 en qua straffen zou dit niet anders moeten zijn", vervolgt hij. "Dus laten we hopen dat het een goede straf is die echt, echt pijn doet. Vorig jaar maakte ik namelijk deel uit van de strijd om de constructeurstitel. Ja, die hebben we gewonnen, maar de constructeurstitel verloren we op slechts een paar punten. Een paar miljoen had daarin een groot, groot verschil kunnen maken", aldus de Fin.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"