Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Boze Andretti claimt: “Liberty-topman zwoer alles te doen om ons uit F1 te houden”

Het moddergooien tussen de Formule 1 en Andretti heeft een nieuw kookpunt bereikt. In januari gaf de FOM het team van Michael Andretti een negatief advies over toetreding tot de Formule 1, maar Andretti geeft nog niet op. Toch is voormalig F1-wereldkampioen Mario Andretti geschrokken van de houding die vooral Liberty Media aanneemt in de discussie.

Mario Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andretti Formula Racing is nog altijd van plan om in 2026 haar debuut te maken in de Formule 1. Ondanks het negatieve advies van de FOM, werkt het team van Michael Andretti achter de schermen nog altijd hard om in 2026 op de grid te staan.

Zo openende het team recentelijk een nieuwe fabriek vlak bij het circuit van Silverstone en trok het begin deze week Pat Symonds aan als nieuwe technisch adviseur. Symonds komt notabene over van de FOM zelf, iets wat als een klap gezien kan worden voor de F1-organisatie. Tijdens de Grand Prix van Miami van dit jaar, zou er opnieuw een meeting zijn geweest tussen Andretti en Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1. Onderwerp van gesprek was uiteraard een eventuele toetreding tot de sport. 

"Voelt als een kogel door het hart"

Sinds kort bemoeit de Amerikaanse overheid zich ook met de kwestie. Mario Andretti, voormalig wereldkampioen in de Formule 1 én oprichter van het team van Andretti, werd uitgenodigd om in Washington te spreken met congresleden. Op de zaterdag in Miami wilde de F1-organisatie hier met Andretti over praten, alvorens dit gesprek wreed werd verstoord. "Ik werd gevraagd daar heen te gaan," zo vertelt Andretti over zijn uitnodiging van de Amerikaanse overheid tegenover NBC News. "En net toen ik dat aan Stefano (Domenicali red.) probeerde uit te leggen, onderbrak Greg Maffei het gesprek."

Greg Maffei is de CEO van Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1. Maffei is volgens Andretti niet echt fan van het project: "Hij zei tegen mij: 'Mario, ik wil je vertellen dat ik er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat Michael nooit in de Formule 1 komt'." Het heeft een diepe indruk achter gelaten bij de 81-jarige oud-wereldkampioen: "Ik kon het niet geloven. Die heeft me echt gevloerd. We hadden het over zaken. Ik wist niet dat het zoiets persoonlijks was. Het was net als een kogel door mijn hart."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"