Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Boze Hamilton snoert F1-legendes de mond na kritiek

Lewis Hamilton heeft stevige kritiek op zowel Mario Andretti als Sir Jackie Stewart. Beide Formule 1-kampioenen trokken in twijfel of racisme in de Formule 1 nu echt wel zo'n groot probleem is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Sir Jackie Stewart stelde zich vorige week hardop de vraag of racisme in de Formule 1 wel echt zo'n groot probleem is als dat Lewis Hamilton het doet voorkomen. Mario Andretti ging nog een stapje verder door te stellen dat de zesvoudig kampioen een probleem creëert dat niet bestaat. Volgens de Amerikaan moeten sport en politiek bovendien niet verstrikt raken in elkaar. Die uitlatingen zijn de wereldkampioen in het verkeerde keelgat geschoten.

Op social media heeft Hamilton naar aanleiding van die uitspraken uitgehaald naar het tweetal. Hij noemt de uitlatingen 'disappointing'. "Opnieuw, wéér iemand", schrijft hij onder een artikel waarin Stewart geciteerd wordt. In een reactie op de uitlatingen van Andretti wijt hij de uitspraken aan 'de onwetendheid van de oudere generatie.'

"Dit is teleurstellend, maar tegelijkertijd is het de realiteit dat sommigen van de oudere generaties, mensen die wel degelijk een stem hebben, maar niet willen erkennen dat het probleem bestaat. Opnieuw is dit een voorbeeld van onwetendheid, maar dat weerhoudt me er niet van verandering na te blijven jagen. Het is nooit te laat om leren en ik hoop dat deze man, voor wie ik altijd veel respect heb gehad, de tijd neemt om zichzelf in het thema te verdiepen."

Was het nu wel of geen fout van Max Verstappen, Tom Coronel? Deze en andere prangende vragen worden weer uitgebreid behandeld in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Hongarije 2020

Het laatste nieuws over de Hongaarse GP direct vanaf de Hungaroring

94 reacties

x
Interview Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen