Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Brabec halverwege op kop, Walkner volgt op kleine achterstand

De tweede etappe van Dakar 2019 draait in het motorklassement uit op een felle strijd. De Amerikaan Ricky Brabec, die op maandag ternauwernood de derde plaats vast kon houden, heeft halverwege de klassementsproef een voorsprong van 26 seconden ten opzichte van titelverdediger Matthias Walkner.

Vanuit het vertrek in Pisco zitten Walkner en Brabec er goed bij. Bij elk van de vier waypoints die gepasseerd zijn, nam Brabec het voortouw. Echter: de Amerikaan had bij WP3 slechts één seconde voorsprong ten opzichte van de Oostenrijker.

Brabec en Walkner lijken uit te gaan vechten wie met de dagzege aan de haal gaat. Nummer drie Joan Barreda Bort heeft na het halverwegepunt al een achterstand van bijna drie minuten. Toby Price en Sam Sunderland hebben het vooral met elkaar aan de stok: het tweetal noteerde een identieke tussentijd bij WP3, een meetpunt later was Price vijftien tellen sneller. Kevin Benavides was bij WP3 nog derde, maar verloor tussentijds wat seconden waardoor hij bij WP4 als zesde doorkwam.

Waar de toppers al voorbij het halverwegepunt waren, moesten de Nederlanders nog bij WP2 komen. Op WP1 is Wesley Pittens de hoogst geklasseerde landgenoot, hij bezet de 41ste plaats bij die tijdmeting.

# Naam Tijd (verschil)
1 Ricky Brabec 1 uur, 32 minuten en 18 seconden
2 Matthias Walkner + 0 minuten en 26 seconden
3 Joan Barreda Bort + 2:48
4 Toby Price + 3:32
5 Sam Sunderland + 3:49
Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton