© Photo Antonin Vincent / DPPI

Nieuwsoverzicht

Brabec halverwege op kop, Walkner volgt op kleine achterstand

08 jan. 16:40 René Oudman 0 reacties
De tweede etappe van Dakar 2019 draait in het motorklassement uit op een felle strijd. De Amerikaan Ricky Brabec, die op maandag ternauwernood de derde plaats vast kon houden, heeft halverwege de klassementsproef een voorsprong van 26 seconden ten opzichte van titelverdediger Matthias Walkner.

Vanuit het vertrek in Pisco zitten Walkner en Brabec er goed bij. Bij elk van de vier waypoints die gepasseerd zijn, nam Brabec het voortouw. Echter: de Amerikaan had bij WP3 slechts één seconde voorsprong ten opzichte van de Oostenrijker.

Brabec en Walkner lijken uit te gaan vechten wie met de dagzege aan de haal gaat. Nummer drie Joan Barreda Bort heeft na het halverwegepunt al een achterstand van bijna drie minuten. Toby Price en Sam Sunderland hebben het vooral met elkaar aan de stok: het tweetal noteerde een identieke tussentijd bij WP3, een meetpunt later was Price vijftien tellen sneller. Kevin Benavides was bij WP3 nog derde, maar verloor tussentijds wat seconden waardoor hij bij WP4 als zesde doorkwam.

Waar de toppers al voorbij het halverwegepunt waren, moesten de Nederlanders nog bij WP2 komen. Op WP1 is Wesley Pittens de hoogst geklasseerde landgenoot, hij bezet de 41ste plaats bij die tijdmeting.

# Naam Tijd (verschil)
1 Ricky Brabec 1 uur, 32 minuten en 18 seconden
2 Matthias Walkner + 0 minuten en 26 seconden
3 Joan Barreda Bort + 2:48
4 Toby Price + 3:32
5 Sam Sunderland + 3:49

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen