Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ross Brawn

Brawn: "Verstappen trakteerde de fans op een geweldige show"

Na een bijzondere race wist Max Verstappen onverwachts met de zege aan de haal te gaan in Oostenrijk, ten koste van Charles Leclerc. Als het aan technisch directeur van de Formule 1 Ross Brawn lag, hadden ze echter beide mogen winnen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn, die in het verleden als technisch brein van onder meer Ferrari werkzaam was, heeft genoten van het spektakelstuk dat de Grand Prix van Oostenrijk was. Het feit dat een jonge rivaliteit voor de sensatie zorgde was voor Brawn de kers op de taart.

"Wat mij bijzonder gelukkig stemt aan deze race, is het feit dat beide heren samen het jongste duo ooit vormen op de eerste en tweede plek van een Grand Prix. Ze verdienden beide deze overwinning en als de uitslag andersom was geweest, zou het niet minder bijzonder zijn."

Ondanks dat Leclerc voor de tweede keer dit jaar een overwinning uit handen zag glippen vanaf poleposition, ziet de technisch directeur van de sport een groot talent met een vlotte ontwikkelingscurve. Zo ook in Oostenrijk. "Charles kende een super performance, waarbij hij de openingsfase van de race domineerde en razendsnelle rondetijden reed.

Voor de tweede keer dit jaar zag hij de winst echter aan zijn neus voorbij gaan. Ondanks deze teleurstelling, is goed te zien dat de Monegask steeds beter en volwassener racet, getuige ook zijn omgang na de race met de lastige situaties. Deze twee coureurs beloven de Formule 1 het komende decennium een goede toekomst."

Dat heet echter niet dat Brawn niet onder de indruk was van de uitzonderlijke prestatie van de Nederlandse coureur. "Max reed een geweldige race, zeker als we zijn start in ogenschouw nemen die zachtst gezegd 'niet optimaal' was. Hij liet enkele super uitgevoerde, agressieve inhaalacties zien en reed razendsnelle rondetijden op banden die al meer dan dertig ronden oud waren. Zijn race pace was nagenoeg perfect. De jonge Nederlander liet een geweldige show zien tot vreugde van de voornamelijk in het oranje gehulde supporters op de Red Bull Ring."

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag