Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Breaking: Alpine maakt tweede coureur voor 2025 bekend

Alpine heeft bekendgemaakt wie in 2025 de teamgenoot van Pierre Gasly wordt. Jack Doohan maakt komend jaar zijn debuut in de koningsklasse.

Ocon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recent werd bekend dat Pierre Gasly een nieuwe teamgenoot krijgt bij Alpine. Het aflopende contract van Esteban Ocon wordt niet verlengd, waarna het Franse team op zoek moest naar een nieuwe coureur. In Jack Doohan is die coureur nu gevonden. Doohan is al jaren onderdeel van het Alpine-juniorprogramma en vervult ook de rol van reservecoureur. De Australiër, die vooral naam maakte in de Formule 2, maakt zo in 2025 zijn debuut in de koningsklasse.

Doohan reageert verheugd op zijn aanstelling: "Ik ben zo blij dat ik een full time zitje met Alpine heb voor 2025. Ik ben dankbaar voor het het vertrouwen en het geloof in mij vanuit het senior management. Er is veel werk voor de boeg om klaar te zijn, maar ik zal alles geven om zoveel mogelijk informatie en kennis te absorberen om zo klaar te zijn voor de volgende stap."

"Het is ontzettend bevredigend om de eerste alumni van de Alpine Academy te zijn die daadwerkelijk in een racezitje terechtkomt. Ik ben eenieder die mij gesteund heeft heel erg dankbaar. Het is een spannend moment en een dag van trots voor mijn familie en kijk ernaar uit om alles in me op te nemen en achter de schermen heel hard te werken."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan