Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Breaking: Mercedes maakt officieel opvolger Hamilton bekend

De kogel is door de kerk: Andrea Kimi Antonelli wordt de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. Het Italiaanse toptalent stroomt na één jaar Formule 2 door naar de hoofdmacht.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Andrea Kimi Antonelli mag zichzelf Mercedes-coureur noemen voor 2025. De 18-jarige Italiaan wordt de opvolger van Lewis Hamilton, die na dit seizoen naar Ferrari vertrekt. Antonelli staat te boek als een groot talent en won na een weifelende seizoenstart knap de Formule 2-sprintrace in Groot-Brittannië én de hoofdrace in Hongarije. 

Toto Wolff heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij dolgraag Max Verstappen wilde aantrekken, maar dat bleek geen haalbare optie voor 2025. Zodoende krijgt Antonelli na één seizoen Formule 2 meteen de kans bij het fabrieksteam. Hij wordt de teamgenoot van George Russell.

Antonelli, die op de vrijdag in Monza nog zo ongelukkig crashte, is dolgelukkig met zijn aanstelling: "Het is een geweldig gevoel om te worden aangekondigd als Mercedes-fabriekscoureur en dat aan de zijde van George in 2025."

"Het halen van de Formule 1 is een doel sinds ik een klein jongetje was. Ik wil het team bedanken voor de support die ik gedurende mijn carrière al heb ontvangen en voor het geloof in mij. Ik leer nog steeds heel veel, maar ik voel me klaar voor deze kans. Ik zal me concentreren op het nodig beter worden en op het leveren van de beste resultaten voor het team."

"Ik kijk er ook heel erg naar uit om de teamgenoot van George te worden. Hij kwam net als ik via het juniorprogramma en hij is iemand waar ik ontstellend veel respect voor heb. Hij is super snel, een meervoudig GP-winnaar en hij heeft me al heel veel geholpen om een betere coureur te worden. Ik kijk er naar uit van hem te leren en samen te leveren op de baan."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld