Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Breaking: Red Bull accepteert straf na overtreden budget cap

Red Bull erkent dat ze het budgetplafond in de Formule 1 hebben overschreden in 2021. Het team legt zich neer bij de straf voor de overtreding.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De FIA en Red Bull hebben een overeenkomst gesloten in de zaak omtrent het budgetplafond in 2021. Red Bull heeft deze overschreden en treft daarom een schikking, zo heeft RacingNews365 vernomen. Eerder op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico liet de Oostenrijkse renstal al weten op vrijdag met een persconferentie te zullen komen, gedurende welke men de schikking (Accepted Breach Agreement, ABA) naar verwachting zal accepteren.

Na het Formule 1-seizoen van 2021 heeft de FIA de financiële gegevens van de tien teams bekeken, waarbij duidelijk werd dat Red Bull het budgetplafond heeft overschreden met ongeveer 1,8 miljoen euro, zo kon deze website afgelopen week al onthullen. Naar verluidt zijn catering, ziektekosten, reserveonderdelen en problemen met de teruggave van belasting de oorzaak geweest van de overschrijding.

Er zijn mogelijk ook enkele procedurefouten gemaakt door Red Bull en na twee weken onderhandelen met de FIA is er nu dus een schikking getroffen. Deze gesprekken werden uitgesteld na het overlijden van Red Bull-eigenaar en oprichter Dietrich Mateschitz afgelopen weekend, maar de afgelopen dagen hebben de twee partijen de gesprekken hervat.

Als Red Bull de ABA aangaat, betekent dat dat men schuld bekent en dus bekent in 2021 het budgetplafond te hebben overschreden. Een eventuele straf moet dan geaccepteerd worden. RacingNews365 heeft vernomen dat de straf een aanzienlijke geldboete zal zijn. Daarnaast moet het team windtunneltijd en CFD-tijd in gaan leveren.

Volgens de reglementen is het wegnemen van WK-punten mogelijk bij een overtreding als deze, maar zodra een team een schikking treft middels een ABA is dat niet meer van toepassing. Hierdoor behoudt Verstappen zijn wereldtitel van 2021 en blijft Red Bull constructeurskampioen van 2022. De Oostenrijkse renstal voorkomt hiermee een juridische procedure, waarbij mogelijk hogere straffen worden uitgedeeld zoals in de financiële reglementen staat vermeld.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

97 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"