Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Briatore houdt Red Bull scherp: "Titelstrijd nog niet beslist"

Fernando Alonso staat op gepaste afstand van Max Verstappen en Sergio Perez als derde geklasseerd in de strijd om het wereldkampioenschap. Red Bull lijkt veel te sterk te zijn voor de rest van de bolides op de F1-grid, maar Flavio Briatore wil de hoop op succes voor zijn pupil nog niet opgeven. Volgens de flamboyante Italiaan zal Aston Martin nog stappen gaan maken.

Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Flavio Briatore won met Fernando Alonso twee wereldtitels toen hij de teambaas was van het F1-team van Renault. De Italiaan werkt nog altijd samen met Alonso en hoopt dat de Aston Martin-coureur mee kan strijden om de wereldtitel in 2023. "Ik zou wachten met te zeggen dat het kampioenschap al beslist is. De Aston Martin is als een bolide nog een 'maagd'. Laten we zien hoeveel de bolide nog kan groeien met de updates."

"Veel teams moeten hun problemen nog leren te begrijpen. Fernando heeft een bolide die goed te begrijpen is en goed is te besturen. Wanneer hij de kans heeft om te winnen, zal hij die niet laten liggen", aldus Briatore tegenover de Corriere della Sera waarin hij kritisch is op de mensen die de hoop in Alonso al hadden opgegeven: "Op zijn 41e is Fernando sneller dan de twintigers en ik heb nooit twijfels gehad. Ze zeiden dat hij veel te oud zou zijn, dat hij geen teamplayer zou zijn. Onzin. Geef hem een snelle auto en hij levert de resultaten. Hij is buitengewoon."

De altijd uitgesproken Briatore blikte ook nog terug op de spectaculaire overstap die Alonso maakte, door Alpine aan de kant te schuiven voor Aston Martin. "We waren het eens over de beslissing, om een risico te nemen. Maar het risico nemen was het waard, Aston Martin bood hem een tweejarig contract aan, terwijl de anderen met het excuus van zijn leeftijd aan kwamen zetten en daarom een contract voor een jaar aanboden. Daarnaast wisten we dat Lawrence Stroll hard bezig was om een sterk team te creëren. Daar zagen we de wil om te veranderen, de wil die er bijvoorbeeld bij Alpine niet was."

Op zijn 41e is Fernando sneller dan de twintigers

- Flavio Briatore

"Ik ken Lawrence al 30 jaar, hij is gepassioneerd liefhebber van de Formule 1 én hij is een succesvolle zakenman. Hij begon als een sponsor en kocht daarna Racing Point. Hij haalde veel mensen van Red Bull binnen en personeel van andere F1-teams. In die teams waren die mensen de nummer twee of de nummer drie, en hij gaf ze bij Aston Martin meer verantwoordelijkheden. Hij heeft geïnvesteerd in de windtunnel en in een nieuw hoofdkwartier in Silverstone. Als je wil groeien, dan doe je dat op deze manier."

Ook moet de rol van Alonso niet onderschat worden volgens Briatore: "Zowel de coureur als de bolide tellen, het is de combinatie van de twee. Zo reed ook Lance Stroll een goede race tot zijn uitvalbeurt in Saudi-Arabië. Maar Fernando heeft zijn enthousiasme meegebracht en ambities die nog niet eerder zijn gezien, niks van wat er was in de Sebastian Vettel periode. Ook die ingrediënten heb je nodig in de strijd met Ferrari en Mercedes."

RacingNews365 brengt jou dagelijks de beste F1-videos op ons YouTube-kanaal met het laatste nieuws uit de wereld van de Formule 1, onze bekende F1-podcast met Tom Coronel, updates vanuit de paddock en meer!

Volg RacingNews365 op YouTube!

Praat mee!

Viaplay
x