Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown blij met 'stabiel' McLaren in onzekere tijden

Silly Season is momenteel in volle gang. Meerdere teams strijden om de handtekeningen van verschillende coureurs, maar McLaren speelt hier geen rol in. Tot grote vreugde van CEO Zak Brown.

Zak Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zak Brown, CEO van McLaren, is tevreden met de positie van zijn team in de toekomst en benadrukt dat het team niet 'gedestabiliseerd' is zoals sommige van zijn rivalen. Het team uit Woking speelt geen rol in Silly Season, tot grote vreugde van de Amerikaan. Zowel Lando Norris als Oscar Piastri beschikt over een meerjarig contract en beide coureurs zullen dus nergens heen gaan. Als gevolg daarvan speelt het eigenlijk geen rol in Silly Season, dat in februari begon toen Lewis Hamilton zijn beslissing aankondigde om in 2025 bij Ferrari te gaan rijden.

Na de bevestiging van Nico Hulkenberg dat hij volgend jaar bij Stake F1 Team in dienst treedt, gaan er ook geruchten rond over het mogelijke vertrek van Adrian Newey als hoofd van de ontwerpafdeling bij Red Bull. Brown, die een nieuwe overeenkomst voor de lange termijn heeft gesloten om aan te blijven als CEO van McLaren, benadrukt zijn wens om de stabiliteit binnen de organisatie te behouden. "We proberen een rol te spelen in Silly Season, maar we maken er gewoon geen deel van uit!", grapt Brown tegen de media, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat een van de dingen die ik probeer te doen is stabiliteit, zichtbaarheid en een lange levensduur te brengen aan al onze raceteams." McLaren moest eerder dit jaar een verlies verwerken, toen het afscheid nam van David Sanchez, slechts drie maanden nadat hij de rol van technisch directeur bij het Formule 1-team op zich had genomen.

Terwijl het bedrijf nu op zoek is naar zijn vervanger, is Brown tevreden met de toekomst van McLaren. "We zitten in een geweldige positie", beweert hij. "We weten wie onze coureurs zijn, we kennen onze teambaas. Alles loopt volgens plan, we hebben onze nieuwe technologie en we hebben geweldige sponsors."

"Dus ik denk dat we in een tijd waarin sommige teams gedestabiliseerd zijn, waarbij het niet zeker is wie waar gaat rijden en waarbij motoren worden vervangen, een behoorlijk sterke positie hebben. We willen gewoon doorgaan", sluit Brown af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco