Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brown bombardeert 'fantastische' Verstappen tot favoriet voor GP België

Max Verstappen krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België. Een unieke kans voor McLaren zou je zeggen, maar CEO Zak Brown rekent zich nog niet rijk na de eerste vrije training.

Verstappen FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen liet een daverende indruk achter tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van België. De 26-jarige Nederlander zoefde naar de snelste tijd en zette de concurrentie op minimaal een halve seconde. En dat terwijl McLaren een kans heeft om het gat in het constructeurskampioenschap opnieuw te verkleinen door de gridstraf van Verstappen.

McLaren-CEO Zak Brown heeft echter al genoeg gezien en bombardeert Verstappen, ondanks zijn gridstraf, tot favoriet voor de snelste tijd in de kwalificatie en de zege. De Amerikaan gaat eerst in op het feit of McLaren al een eerste coureur moet kiezen na het teamorder-debacle in Hongarije.

"Dat is uiteindelijk de beslissing van teambaas Andrea Stella", vertelt Brown tegenover Sky Sports F1. "We willen de eerste helft van het seizoen doorstaan en zien waar we dit weekend eindigen. Ik denk dat de constructeurstitel mogelijk is, ook al zal het niet makkelijk worden. De uitdaging voor de coureurs is dat Max op slechte dagen als tweede of derde over de streep komt. We lopen dus in op Red Bull omdat Sergio Perez worstelt, terwijl we weten dat hij ook altijd weer boven kan drijven. Daar gaan we het in de zomerstop over hebben."

Brown was onder de indruk van Verstappen tijdens de eerste vrije training op Spa-Francorchamps. "Het is een lastig circuit, want de vraag is hoeveel downforce versus topsnelheid je wil hebben. Max deed het fantastisch in de tweede sector en we moeten ervan uit gaan dat hij pole pakt. Dan start hij vanaf P11 (wegens de gridstraf, red.). Je kan hier inhalen en volgens mij reed hij niet zo lang geleden binnen no-time van P20 naar P9. Het zou een grote fout zijn om uit te sluiten dat hij van P11 naar P1 rijdt, maar we moeten elke kans grijpen. Bandenmanagement wordt ingewikkeld, maar Lando en Oscar steken in goede vorm."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'