Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Brundle uit kritiek op FIA-keuzes Abu Dhabi: "Grote schande voor de F1"

Martin Brundle vindt dat de controversiële laatste rondes van de Grand Prix van Abu Dhabi 'onhandig' waren, maar denkt niet dat de situatie gemanipuleerd is door de wedstrijdleiding van de Formule 1.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

Volgens Formule 1-commentator en voormalig coureur Martin Brundle zijn er fouten gemaakt in de laatste rondes van de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij vindt echter niet dat de wedstrijdleiding bewust de uitslag heeft gemanipuleerd. Max Verstappen werd wereldkampioen nadat er nog één ronde werd geracet toen de safety car naar binnen werd gehaald door de raceleiding.

De keuzes van de wedstrijdleiding maakten veel los, onder andere bij Lewis Hamilton. Hij verloor de titel en heeft sinds de gebeurtenissen in Abu Dhabi niets meer van zich laten horen. In de slotfase van de race deed hij nog wel zijn beklag over de boordradio: "Dit is gemanipuleerd, man!"

Brundle is het hier niet mee helemaal eens, zo laat hij weten bij de Sky Sports F1 Show. Wel uit hij kritiek op de FIA. "Het was een grote schande voor de Formule 1. Alle ogen waren erop gericht en het was gewoon onhandig. Het verwarde mensen en de fans werden boos." Meerdere volgers vonden dat de uitkomst gemanipuleerd was, maar de ex F1-coureur benadrukt: "Als je mensen beschuldigt van matchfixing, dan moet je hele duidelijke bewijzen of hele goede advocaten hebben."

"Ik denk niet dat dat zo was. Ik denk niet dat er tijd was tijdens de chaos van de laatste rondes om er even rustig voor te gaan zitten en te denken: wie moet deze laatste race gaan winnen?"

Brundle: 'Er zijn wel fouten gemaakt'

Brundle is wel van mening dat er fouten zijn gemaakt door de wedstrijdleiding. "Ik denk dat er door de enorme lading aan informatie en vragen, fouten zijn gemaakt." De F1-commentator vermoedt dat de beslissingen zijn genomen doordat er voorkomen moest worden dat de race eindigde met een safety car of met een rode vlag.

"En dat is natuurlijk fout. Er zijn fouten gemaakt die avond." Van opzet is echter geen sprake, zo benadrukt Brundle nogmaals. "Hoe wil je dat uitleggen, want Red Bull heeft niets fout gedaan. Ferrari eveneens niet met de derde plaats voor Carlos Sainz, bijvoorbeeld. Er is een probleem, maar ik geloof niet dat er sprake was van kwade bedoelingen bij de wedstrijdleiding."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"