Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Martin Brundle

Brundle verafschuwt reactie Alonso: "Hamilton is een van de eerlijkste coureurs in de F1-geschiedenis"

Martin Brundle vindt de reactie van Fernando Alonso na zijn incident met Lewis Hamilton in de eerste ronde 'onjuist en oneerlijk'. Hij ziet de zevenvoudig wereldkampioen juist als een van de netste coureurs ooit.

Alonso Hamilton Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De gemoederen liepen in de openingsronde van de Grand Prix van België aan de kant van Fernando Alonso hoog op, nadat Lewis Hamilton tegen hem aanreed bij het ingaan van Les Combes toen de twee zij aan zij streden voor positie. De Spanjaard was furieus en nam geen blad voor de mond.

Over de boardradio riep Alonso direct: "Deze idioot weet alleen hoe hij op P1 moet rijden!" Voormalig F1-coureur Martin Brundle verafschuwt de reactie van de tweevoudig wereldkampioen.

"Fernando's reactie over de teamradio, gevoed door woede en adrenaline, over het feit dat Lewis alleen van voren kan winnen, was naar mijn mening volledig onjuist en oneerlijk", schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. "Lewis is een van de eerlijkste en netste coureurs in de geschiedenis van de F1."

"Hij heeft door zijn ongelofelijke snelheid niet veel fouten hoeven maken", waarna Brundle een voorbeeld geeft dat aan moet tonen dat Hamilton zeker wel kan inhalen. "Denk maar eens terug aan Brazilië vorig jaar, hoe hij tweemaal netjes het veld inhaalde."

Brundle wijst Hamilton aan als schuldige

Hoewel Brundle de reactie van Alonso niet terecht vindt, erkent hij dat Hamilton bij dit incident fout zat. Hamilton zelf stak ook al zijn hand in eigen boezem en nam de volledige verantwoordelijkheid.

"Lewis zei dat hij Fernando niet in zijn dode hoek kon zien, maar eerlijk gezegd had hij het kunnen weten aangezien hij daar ergens moest zijn. De Spanjaard deed zijn best om aan de binnenkant te blijven en ruimte te geven."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

85 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf