Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle verafschuwt reactie Alonso: "Hamilton is een van de eerlijkste coureurs in de F1-geschiedenis"

Martin Brundle vindt de reactie van Fernando Alonso na zijn incident met Lewis Hamilton in de eerste ronde 'onjuist en oneerlijk'. Hij ziet de zevenvoudig wereldkampioen juist als een van de netste coureurs ooit.

De gemoederen liepen in de openingsronde van de Grand Prix van België aan de kant van Fernando Alonso hoog op, nadat Lewis Hamilton tegen hem aanreed bij het ingaan van Les Combes toen de twee zij aan zij streden voor positie. De Spanjaard was furieus en nam geen blad voor de mond. Over de boardradio riep Alonso direct: "Deze idioot weet alleen hoe hij op P1 moet rijden!" Voormalig F1-coureur Martin Brundle verafschuwt de reactie van de tweevoudig wereldkampioen. "Fernando's reactie over de teamradio, gevoed door woede en adrenaline, over het feit dat Lewis alleen van voren kan winnen, was naar mijn mening volledig onjuist en oneerlijk", schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports . "Lewis is een van de eerlijkste en netste coureurs in de geschiedenis van de F1." "Hij heeft door zijn ongelofelijke snelheid niet veel fouten hoeven maken", waarna Brundle een voorbeeld geeft dat aan moet tonen dat Hamilton zeker wel kan inhalen. "Denk maar eens terug aan Brazilië vorig jaar, hoe hij tweemaal netjes het veld inhaalde."

Brundle wijst Hamilton aan als schuldige

Hoewel Brundle de reactie van Alonso niet terecht vindt, erkent hij dat Hamilton bij dit incident fout zat. Hamilton zelf stak ook al zijn hand in eigen boezem en nam de volledige verantwoordelijkheid. "Lewis zei dat hij Fernando niet in zijn dode hoek kon zien, maar eerlijk gezegd had hij het kunnen weten aangezien hij daar ergens moest zijn. De Spanjaard deed zijn best om aan de binnenkant te blijven en ruimte te geven."

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer