Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle vreest voor Hamilton-behandeling Verstappen: "Het is niet zijn fout dat hij zo goed is"

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle vreest dat Max Verstappen kritiek zal ontvangen van de fans als hij zo blijft domineren als afgelopen weekend.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het Grand Prix-weekend van België was er op papier een om door een ringetje te halen, maar in de praktijk was het een afgetekende en simpele overwinning voor Max Verstappen. Dat zag ook Martin Brundle, die in zijn column voor Sky Sports terugblikt op de race op Spa-Francorchamps.

"Als je keek naar de startopstelling beloofde het een absolute thriller te worden, maar uiteindelijk was het een ordinaire race, zij het met een mooie comeback van Verstappen. Het is niet Max' fout dat hij zo goed en zo één is met zijn Red Bull-bolide. Je zou bijna zeggen dat hij in zijn pitbox naar zijn bankafschriften had kunnen zitten kijken toen de race van start ging, en alsnog de race had kunnen winnen!"

Klagende mensen

Brundle vreest dat mensen gaan zeuren over de dominantie van Verstappen en daardoor zijn goede prestaties niet waarderen. "We zullen snel mensen hebben die gaan zeuren over Max' dominantie, net zoals dat in het verleden gebeurde bij Schumacher en Hamilton, in plaats van dat men zijn en Red Bulls excellentie waarderen."

Toch hoeft het niet het begin te zijn van een ultradominante periode voor Verstappen en Red Bull, want Brundle denkt en hoopt dat de verschillen de komende races weer kleiner zullen zijn. "Ik hoop persoonlijk dat het circuitspecifiek was en dat Ferrari en Mercedes de komende races dichter op Red Bull zitten."

"Ferrari moest namelijk haar auto stijver maken op Spa, zodat de vloer niet hard op de grond zou smakken op Eau Rouge. Daardoor was de wagen lastig te besturen, vooral over de hobbels en de kerbstones", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent