Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle vreest voor Hamilton-behandeling Verstappen: "Het is niet zijn fout dat hij zo goed is"

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle vreest dat Max Verstappen kritiek zal ontvangen van de fans als hij zo blijft domineren als afgelopen weekend.

Het Grand Prix-weekend van België was er op papier een om door een ringetje te halen, maar in de praktijk was het een afgetekende en simpele overwinning voor Max Verstappen. Dat zag ook Martin Brundle, die in zijn column voor Sky Sports terugblikt op de race op Spa-Francorchamps. "Als je keek naar de startopstelling beloofde het een absolute thriller te worden, maar uiteindelijk was het een ordinaire race, zij het met een mooie comeback van Verstappen. Het is niet Max' fout dat hij zo goed en zo één is met zijn Red Bull-bolide. Je zou bijna zeggen dat hij in zijn pitbox naar zijn bankafschriften had kunnen zitten kijken toen de race van start ging, en alsnog de race had kunnen winnen!"

Klagende mensen

Brundle vreest dat mensen gaan zeuren over de dominantie van Verstappen en daardoor zijn goede prestaties niet waarderen. "We zullen snel mensen hebben die gaan zeuren over Max' dominantie, net zoals dat in het verleden gebeurde bij Schumacher en Hamilton, in plaats van dat men zijn en Red Bulls excellentie waarderen." Toch hoeft het niet het begin te zijn van een ultradominante periode voor Verstappen en Red Bull, want Brundle denkt en hoopt dat de verschillen de komende races weer kleiner zullen zijn. "Ik hoop persoonlijk dat het circuitspecifiek was en dat Ferrari en Mercedes de komende races dichter op Red Bull zitten." "Ferrari moest namelijk haar auto stijver maken op Spa, zodat de vloer niet hard op de grond zou smakken op Eau Rouge. Daardoor was de wagen lastig te besturen, vooral over de hobbels en de kerbstones", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'