Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Brundle wijst ideale Red Bull-kandidaat aan: "In dat opzicht de sterkste optie"

Sergio Perez presteert de laatste tijd niet optimaal en dus wordt de discussie over een eventuele vervanger weer flink op gang gebracht. Martin Brundle weet dat er meerdere opties op tafel liggen, maar kan zich niet voorstellen dat Red Bull verder zal kijken dan de 'sterkste' coureur die het team ter beschikking heeft.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez is ook dit seizoen weer op de schopstoel belandt en zijn flinke blunder tijdens de kwalificatie in Groot-Brittannië maakte het er niet beter op voor de Mexicaan. Hij tekende recent nog voor een contractverlenging van twee jaar, maar ondertussen wordt er alweer honderduit gespeculeerd over coureurs die nog kans maken om dat tweede Red Bull-stoeltje alsnog over te nemen. Kortom: Perez zit in een lastig parket op dit moment.

Toch begint de tijd te dringen, want als hij er niet op eigen houtje in slaagt de boel weer op de rit te krijgen vliegt hij er alsnog uit. Dan moet er met rassen schrede gezocht worden naar een nieuwe coureur. Martin Brundle kijkt in de Sky Sports F1-podcast alvast vooruit naar die zoektocht. "Dat wordt echt een lastige. De filmdag van Liam Lawson stond natuurlijk op het programma, maar voor jonge coureurs is het sowieso lastig om naast Verstappen in te stappen omdat hij iedere jonkie zonder problemen verslaat."

"Hij is zo ontzettend snel en vindt een auto die wat levendiger is in snelle bochten helemaal geweldig. Hij houdt gewoon echt van een auto die wat agressiever is aan de voorkant en heeft ook echt het talent om daar mee om te gaan. In dat opzicht zou het zeker iets waard zijn om Daniel Ricciardo te overwegen, want die heeft de ervaring en kan zijn hoofd koel houden naast Verstappen. Hij staat alleen wel onder druk wat zijn eigen stoeltje betreft, dus de kans dat hij naar Red Bull door kan schuiven is ook onwaarschijnlijk."

Daarbij concludeert Brundle ook dat de opties van Red Bull verder beperkt blijven, maar heeft wel voor ogen wie volgens hem dan de beste keuze zou moeten zijn. "De Formule 2-coureurs die daar op dit moment in het juniorenprogramma zitten zullen ook nog niet klaar om die stap te maken, dus ik denk dat ik Lawson in die auto zou zetten. Als ze dan toch iemand in die auto moeten zetten en ervoor moeten zorgen dat diegene zijn koppie erbij houdt, denk ik dat hij daar de sterkste kandidaat voor is." 

Ook Carlos Sainz wordt soms gelinkt aan een terugkeer bij de Red Bull-familie, maar Brundle kan wel bedenken waarom Red Bull dat niet ziet zitten. "Het probleem met de familie Sainz, dus vader en zoon, en de familie Verstappen, is dat Red Bull al niet blij was met dat duo toen Max en Carlos teamgenoten waren bij Toro Rosso. Ik denk dat Red Bull het nu al lastig genoeg heeft met één vader, laat staan dat ze er nog een tweede bij willen."

"Maar ik kan me Sainz echt niet zonder stoeltje voorstellen. Hij hoopt waarschijnlijk nog op dat plekje bij Mercedes, maar dan wint Kimi Antonelli (toptalent van Mercedes, red.) ineens weer een race in de Formule 2 en dat gooit heel die dynamiek weer overhoop. We moeten het letterlijk per dag bekijken en dat maakt het echt een hoofdbreker voor Red Bull, maar dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze Perez een contractverlenging aan hebben geboden."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'