Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media werpen de handdoek: "Niet Red Bull, maar Verstappen het probleem"

De dominantie van Max Verstappen zorgt ook in Italië voor verbazing. De plaatselijke media vinden de prestaties van de Nederlander 'buitenaards' en spreken vol lof over Carlos Sainz.

Verstappen race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de hoop van de concurrentie in de Formule 1 snel doen verdwijnen. De Nederlander pakte poleposition en won de Grand Prix van Bahrein met een comfortabele voorsprong. Het zorgt voor lovende reacties in de Italiaanse media, die zelf inzien dat er geen maat staat op de wereldkampioen. Gazzetta dello Sport opent het bal met een aantal duidelijke woorden.

"Max is nog altijd van een andere planeet", kopt de krant. "Red Bull domineerde in Bahrein en Max is nog altijd een buitenaards wezen. Ferrari probeert het wel, maar de derde plaats voor Carlos Sainz is het resultaat. De strijd tussen Charles Leclerc en Verstappen duurde welgeteld één bocht, enkele honderden meters dus…"

"Het is overduidelijk dat de racepace van Verstappen verwoestend is. Hij reed direct weg terwijl de rest om de tweede plaats moest vechten. Het zou beter zijn geweest als het seizoen was begonnen met waar de testdagen eindigden: een kleiner verschil tussen Leclerc en Verstappen. Ook Sergio Perez reed overigens een goede race, maar hij zal aan zijn kwalificatie moeten werken."

Ascari en Schumacher

Corriere dello Sport gooit stiekem de handdoek al in de ring na één race. "Verstappen stopt nooit. Hij is niet bij te halen. Het nieuwe seizoen begint zoals het afgelopen seizoen eindigde. Een Grand Slam voor Verstappen, die pole pakte, de overwinning greep, de snelste ronde noteerde en iedere ronde aan de leiding reed. Het was zoals Alberto Ascari en Michael Schumacher het ooit deden."

Is er nog een lichtpuntje? Jazeker, de strijd van Ferrari met Perez. "Verstappen was in een andere sport actief. Hij was zes tienden sneller dan Ferrari op de softs en acht tienden sneller op de harde banden. Leclerc had wel Perez kunnen verslaan zonder remproblemen. Sainz pakte een podiumplaats en eindigde vlak achter Perez. Hij liet zien dat Ferrari geen achterstand op Red Bull heeft. Het probleem is Max Verstappen."

Corriere della Sera zag dat Leclerc weer de pechvogel was. "De eerste race werd een nachtmerrie voor Leclerc. Sainz haalde hem tot twee keer toe in. Daarom krijgt Sainz een 10. Hij haalde alles eruit wat er in zat. Dat cijfer krijgen Verstappen en Red Bull ook, want we kunnen de sport tegenwoordig Formule Verstappen noemen. Na de testdagen was er nog wat hoop, maar nu…"

"Sainz krijgt niet alleen een tien omdat hij de prestaties heeft gemaximaliseerd, maar ook omdat hij Leclerc twee keer correct inhaalde. Het is duidelijk dat hij ondanks zijn naderende vertrek altijd zal leveren. Wat betreft Red Bull, is het al game over voor de anderen wat betreft de kansen voor dit seizoen? Je krijgt er rillingen van, maar laten we ons voorbereiden. Het kan zomaar al gedaan zijn", sluit de Italiaanse krant niet hoopvol af.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"