© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Carey: 'Britse Grand Prix hoeft niet op Silverstone te zijn'

18 jul. 2017 17:45 Rik Alkema 0 reacties
Nadat Silverstone de 'ontsnappingsclausule' van het contract met de Formule 1 lichtte, was de hoop dat het circuit een nieuw contract met de nieuwe eigenaren van de Formule 1 kon afdwingen. In eerste instantie leek het kat in het bakkie, aangezien de baas van de Formule 1, Chase Carey, sowieso een Britse GP wil organiseren. Deze belofte blijkt echter nog wel een belangrijke kanttekening te hebben.

Formule 1-baas Chase Carey kijkt niet alleen naar Silverstone

De locatie voor de Grand Prix van Engeland hoeft namelijk niet Silverstone te zijn als het aan Carey ligt. Dat komt mede door de houding van het circuit, dat een aanbieding van Liberty Media naast zich neerlegde. In plaats van een overeenstemming te bereiken onder het huidige contract, wilden de eigenaren van het circuit persé van het contract af, tot verbazing van Carey.

"Ik snap dat dit contract economisch gezien niet verantwoord is voor ze, zeker gezien het feit dat ze nog veel meer circuits bezitten", zei Carey tegenover The Times.

"Maar ik heb geen zicht op hun portefeuille, dus ik weet niet hoe ze de kosten verdelen over het bedrijf. Wij behandelen Silverstone niet oneerlijk, ze worden behandeld als elk ander circuit. Dus ik verbaas me dat ze het aanbod niet hebben aangenomen", legt Carey uit.

Toch is de insteek om er uit te komen met Silverstone, aldus Carey. "Wij respecteren Silverstone en we hebben drie jaar om eruit te komen. Onze voorkeur gaat uit naar Silverstone als organisator van de Britse GP, maar we blijven ook kijken naar andere opties."

Volgens Carey zijn er namelijk diverse circuits en steden in Engeland die interesse hebben getoond in de Formule 1. "We hebben interesse gehad vanuit meerdere plekken in Engeland, maar ik zal geen plekken tegen elkaar uitspelen", zei Carey zonder expliciet namen te noemen.

De Grand Prix van Engeland wordt in ieder geval de komende twee jaar, tot en met 2019, verreden op Silverstone. Het circuit heeft dus tot en met begin 2020 de tijd om zich te verzekeren van een plekje op de Formule 1-kalender.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen