Charlie Whiting: 'Tijdstraf Vettel misschien te licht'

25 jun. 2018 09:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Slechts een tijdstraf van vijf seconden kreeg Sebastian Vettel voor zijn aanrijding met Valtteri Bottas in de eerste bocht van de GP van Frankrijk. Volgens het Mercedes kamp een te lichte straf.

Stewards hebben meerdere opties om coureur te straffen

Raceleider Charlie Whiting verklaarde na afloop de 'lichte' straf van Vettel en lijkt er inderdaad niet helemaal mee eens te zijn.

"De stewards hebben vier opties: een tijdstraf van vijf seconden, een tijdstraf van tien seconden, een drive-through of een stop-and-go. Ze besloten om Vettel een tijdstraf van vijf seconden op te leggen. Dat komt overeen met de straffen die soortgelijke incidenten hebben gekregen."

"Als je uiteindelijk naar de race kijkt en ziet waar beide coureurs zijn geëindigd dan was een andere straf misschien beter geweest. Helaas kun je de uitkomst van een race niet voorspellen."

Zowel teamadviseur Niki Lauda als ook Lewis Hamilton vonden dat Vettel een hogere straf had verdiend. In hun ogen was het geheel onterecht dat de Duitser alsnog als vijfde over de streep kwam, nog voor zijn slachtoffer Bottas die slechts zevende werd.


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen