Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Clausule in contract Hamilton voorkomt nog meer Mercedes-schade

Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari, maar er zal geen Mercedes-personeel met hem mee naar Italië reizen. Dat is althans waar een clausule in het contract van Hamilton voor zorgt.

Wolff Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes wist dat de mogelijkheid zou bestaan dat Lewis Hamilton naar een ander team zou vertrekken toen hij vorig jaar zijn krabbel onder een nieuw contract zette. Hamilton tekende een contract tot en met 2025 bij Mercedes, maar eerder deze maand activeerde de Brit een clausule in zijn contract, waardoor hij eerder onder zijn contract uit kon komen en volgend jaar voor Ferrari kan racen.

Het team van Toto Wolff speelde daar tijdens de onderhandelingen slim op in en heeft een andere clausule op laten nemen in het contract: Hamilton mag geen personeel, bijvoorbeeld engineer Peter 'Bono' Bonnington, meenemen naar zijn nieuwe werkgever, zo bevestigt het team aan RacingNews365.

In het verleden gebeurde dat bijvoorbeeld bij Michael Schumacher, die de overstap maakte van Benetton naar Ferrari en technisch directeur Ross Brawn , Chief Designer Rory Byrne en andere personeelsleden meenam. De huidige McLaren-teambaas was bij Ferrari de race-engineer van Fernando Alonso en maakte samen met de Spanjaard de overstap naar het team uit Woking.

Mercedes hoeft dus niet bang te zijn dat het gaat gebeuren, want contractueel hebben ze die mogelijkheid dichtgetimmerd.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"