Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Coronel: 'Explosieve Verstappen houdt de Formule 1 scherp'

Voordat Max Verstappen uitviel tijdens de Grand Prix van Bahrein werden de F1-kijkers getrakteerd op een rondenlang gevecht met de regerend wereldkampioen en de eerste winnaar van 2022, Charles Leclerc. De problemen zijn volgens Tom Coronel logisch, maar de race in Sakhir werd er niet minder op.

Verstappen Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Naast een race met dramatisch einde voor Red Bull was de Grand Prix van Bahrein ook een race vol spanning, sensatie en inhaalacties. Ferrari trok uiteindelijk aan het langste eind met een 1-2 finish voor coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. De winnaar van de eerste race was lang in gevecht met Max Verstappen, maar de Nederlander viel uiteindelijk uit.

Tom Coronel kijkt met tevredenheid terug op de seizoensopener van 2022, ondanks de dubbele DNF voor de Oostenrijkse renstal. In de nieuwste podcast van RacingNews365 blikt de autocoureur tezamen met F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op race 1 van 22. "Als je de race zo analyseert: normaal is er in het midden van de race altijd wel een moment dat je indut. Dat was nu zéker niet het geval!"

"Twee keer een undercut en die aanvallende stijl van Verstappen, dat was echt wel explosief! Dit is wat de Formule 1 nodig heeft, dit houdt je scherp", aldus de Viaplay-expert. Dimmers genoot eveneens van het gevecht om de leiding: "Max had echt gemaximaliseerd als hij tweede was geworden. Hij heeft de ballen uit zijn broek gereden. Een mooi gevecht, wat eigenlijk ook alleen maar tot stand kwam door de manier waarop Max rijdt en durft aan te vallen."

Wie was er beter: Leclerc of Verstappen?

In de podcast wordt de vraag voorgeschoteld: 'Wie was in Bahrein de betere coureur?' Ook hier kunnen Dimmers en Coronel elkaar vinden. "Kijkend naar de statistieken, dan moet je zeggen Leclerc. Pole, vrijwel de hele race aan de leiding, de snelste ronde. 26 punten in Bahrein! Al had hij natuurlijk ook de betere auto."

De Nederlandse F1-fans zullen mogelijk wat minder tevreden zijn over het verloop van de race, maar Dimmers benadrukt dat de Formule 1 als sport de grote winnaar is van de GP van Bahrein. "Ik vind het heel mooi dat Ferrari meedoet en dat twee teams, misschien drie met Mercedes erbij, de strijd aangaan om de wereldtitel."

"Wat we zagen was een reclamebord voor de autosport. Jonge honden, een fair gevecht: gewoon top!"

'Opeenstapeling van problemen bij Red Bull is logisch'

Niet alleen Verstappen en Sergio Perez hadden problemen tijdens de slotfase van de seizoensopener. "We kregen ook nog die beuker, die ontploffing van de motor", zegt Coronel, doelend op de bolide van Pierre Gasly die vlam vatte. "Hoe lang is het geleden dat we écht een ploffende motor hebben gezien? Ik gaf een 7.5. Veel vuur. Dit waren we lang kwijt in de F1."

De problemen bij meerdere coureurs in de slotfase van de race waren volgens Coronel te verwachten. Met nieuwe bolides en onvolledige tests was het simpelweg wachten op de eerste problemen. "Daardoor zie je dat tegen het einde zich een opstapeling van problemen voordoet. Niemand heeft nog longruns gedaan. Ze doen allemaal tien tot vijftien ronden en dat is het dan."

"Dan zien ze gemiddeld wel in wat er gebeurd, maar écht 57 ronden racen - en ook langer achter iemand anders rijden - dat deden ze niet. Daarom kreeg Max ook uiteindelijk remproblemen. Dat kan je niet simuleren en daar heb je een race voor nodig. Die problemen komen ze nu wel tegen!"

Beluister de gehele podcast van RacingNews365 hieronder.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen