Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Hamilton doet er alles aan om Russell weg te houden bij Mercedes"

In de RacingNews365-podcast snapt men wel dat Lewis Hamilton niet zal juichen als George Russell de overstap maakt van Williams naar Mercedes. De kampioen kan namelijk alleen maar verliezen.

Als zevenvoudig wereldkampioen heeft Lewis Hamilton zich inmiddels wel bewezen, maar de kans is aanwezig dat er volgend jaar een jonge hond aan zijn Mercedes-stoelpoten gaat zagen. George Russell wil de Mercedes-kroonprins worden, maar dan moet Toto Wolff hem wel verkiezen boven Valtteri Bottas. In de nieuwste RacingNews365-podcast is de stelling dat Hamilton er alles aan gaat doen om Russell weg te houden bij Mercedes. Tom Coronel denkt inderdaad dat de Brit er alles aan doet om Bottas te behouden als teamgenoot. "Dat probeert hij volgens mij al heel lang. Ik zie dat Lewis net wat te veel te vertellen heeft binnen het team. Binnen het team zijn er ook weer wat geruchten en de contractonderhandelingen aan het begin van het seizoen duurden ook lang." "Russell is er al zeker een jaar klaar voor en dat hebben we ook gezien. Het is niet eens meer een vraag, maar het is meer de vraag of Lewis het kan dulden. Mercedes heeft het al eens gehad toen Nico Rosberg er nog was, met al die ellende binnen het team. Dat zorgt voor meer spanning. Daar moet je mee om kunnen gaan en ik weet niet of ze dat wel willen. Ik zeg gewoon huppakee Russell erin, want we hebben meer jonge honden vooraan nodig", zo is hij duidelijk. Zijn tegenspeler in de podcast, F1-kenner Ruud Dimmers, hoopt is het voor de verandering helemaal eens met de autocoureur. Ook Dimmers wil Russell zien, want anders is Mercedes weer een talent aan het verpesten. "Je hebt een Russell nodig, want het kan met Hamilton ook een keer wat minder gaat als hij wat ouder wordt. Aan het einde van zijn contract is hij 38 volgens mij. Als je Russell voor het vierde jaar op rij in een Williams parkeert, met alle respect, dan ben je talent aan het oproken." Het is niet alsof Mercedes zo goed is omgegaan met talent. Kijk maar naar Pascal Wehrlein die ze ooit hadden. Die was heel snel uit de Formule 1 verdwenen en Esteban Ocon rijdt inmiddels niet meer voor Mercedes. Met George erbij heb je dan drie coureurs die geen enkele meter voor Mercedes hebben gereden, op die ene GP voor Russell na. Dat is toch wel een beetje pijnlijk en dan zie je weer dat Toto samen met Hamilton veel te vertellen heeft", oordeelt hij. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Toch snappen beide mannen wel dat Hamilton liever Bottas behoudt, want de Brit kan eigenlijk alleen maar verliezen als hij Russell naast zich heeft. "Als je Hamilton bent, dan weet je dat je Bottas in je zak hebt zitten", vervolgt Dimmers. "De Fin is in de kwalificatie snel en houdt Lewis scherp. Volgens mij kunnen ze goed met elkaar overweg en samenwerken, mede omdat je maar een keer hoeft te blaffen tegen Bottas en hij klaar is voor het hele seizoen. Hamilton weet dat en kent dat spelletje." "Bij Mercedes weet men dat Valtteri de ideale tweede man is, dus vanuit dat oogpunt kan je zeggen ‘waarom Russell?’. Hamilton heeft niets te winnen met George naast hem. Het enige wat hij kan doen is verliezen. Als blijkt dat George van het niveau Verstappen of Norris is, dan moet je wel aan de bak." "Dan heb je een jong mannetje dat wil winnen en als nieuwe held wordt gezien. Dan ben je niet opeens meer die zeven- of achtvoudig wereldkampioen die de dienst uitmaakt, maar heb je dat jonge ‘pikkie’ naast je die zijn eerste, tweede, derde zege en misschien zelfs de leiding in het WK pakt. Dan verandert ook het sentiment en de waarde van Lewis Hamilton. Kijk naar Schumacher, die had altijd een teamgenoot waarvan hij wist dat hij die kon hebben", noemt hij een voorbeeld. Volgens Coronel is het heel simpel. Hamilton is bang voor Russell en om onttroond te worden. "Het is een beetje angst, ja. Dan word je er niet door een, maar door twee onttroond. Dat gaat op een gegeven moment natuurlijk wel pijn doen. Als rijder zijnde heb je op een of andere manier altijd je voorkeur en het is heel duidelijk hier waarom de voorkeur George ligt, maar het is nu gewoon klaar. Je kan het niet meer verantwoorden om Russell bij Williams te laten rijden", aldus de WTCR-coureur. Luister hieronder naar de hele podcast.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden