Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel heeft stress om titelkans Verstappen: "Nog maar 20%..."

In Singapore snoepte Lando Norris opnieuw een aantal punten af van de voorsprong van Max Verstappen. Vooral de dominante overwinning van de Brit baart Tom Coronel grote zorgen. In de podcast van RacingNews365 laat Coronel zijn licht schijnen op de titelstrijd.

Norris Verstappen podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris lijkt na de Grand Prix van Singapore compleet te zijn ontbrand. Nog slechts 52 punten scheiden de twee titelrivalen in het kampioenschap. In de podcast van RacingNews365 wordt uiteraard besproken hoe groot de kans nog is dat Verstappen dit jaar zijn vierde titel binnenhaalt. Een aantal weken geleden kregen coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers namelijk al de vraag hoe groot de kans was dat Norris zijn Nederlandse rivaal nog voorbij zou steken. Volgens Coronel was het toen 40/60 in het voordeel van Norris. Na de GP van Singapore echter kijkt Coronel een stuk anders naar die verhoudingen.

"Ja, ik heb er stress van," zo begint Coronel zijn verhaal. "Omdat ik gewoon zie dat de andere auto's sneller zijn. En omdat Max het uiterste er uit heeft geperst (in Singapore red.), want van een P2 had nooit iemand van durven dromen, Max ook niet. Alleen het gat is te groot. Het gaat mij om het gat, niet om de positie. De McLaren is zoveel sneller en die Piastri gaat er ook voor zitten. Dus als je een McLaren 1-2 hebt en hij drie, misschien vier. Dan gaat het serieus pijn doen..."

Wanneer Coronel gevraagd wordt om na zijn eerdere 40/60-verhoudingen opnieuw in te schatten hoe de verhoudingen er nu bij staan, blijft het even stil. Daarna antwoordt hij met lichte tegenzin: "Ja, erger. Ik zeg 80/20 voor Norris. Niet dat hij in één keer het hele gat gaat dichtrijden, maar het verschil tussen de auto's is momenteel echt te groot. Ik zou er moeilijk van slapen."

F1-kenner Ruud Dimmers is minder pessimistisch. Een aantal weken geleden gaf hij aan dat het een 50/50-situatie was en daar blijft hij voorlopig bij: "Ik blijf bij mijn 50/50. Max heeft altijd nog iets magistraals en hij rijdt al het hele jaar boven zijn kunnen. Zoals Tom altijd zegt, je kunt alleen op een gegeven moment niet meer bijtrappen. Het is geen Flintstone-auto. Dat is wel het punt waarop we nu zitten."

Toch wil Coronel daar nog wel iets aan toevoegen. Want Verstappen balanceert volgens hem op een dun koord: "Hij mag géén pech hebben! Alleen dan komt het wel goed." Op die opmerking wil Dimmers dan weer inhaken: "Dat geldt ook voor Norris. Want als Norris uitvalt en Verstappen wint bijvoorbeeld de race, dan is het eigenlijk al klaar."

Een off-day kan natuurlijk ook een factor zijn in het huidige, extreem competitieve F1-veld. Echter dat ziet Coronel niet zo snel meer gebeuren: "Ja, maar in Azerbeidzjan zag je dat hij helemaal van achter naar voren kan rijden. Als jij in een snellere auto zit, kan je het in de race altijd goed maken. Altijd." Dimmers wil daar dan weer één ding aan toevoegen: "Je moet hopen dat andere teams blijven winnen, als je zelf niet kunt winnen. Alleen dan moet je niet zelf zesde ofzo worden, dan moet je derde ofzo zijn." 

Bekijk hieronder de volledige podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk!

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore