Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel opgewekt: "Auto gaf geen krimp, behalve bij de finish"

Voor Tim en Tom Coronel was deze zaterdag in de Dakar Rally geen bijster interessante. Mooi, maar niet al te moeilijk en zo toerde de broers rustig naar de finish. Ook wel eens lekker!

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Florent Gooden / DPPI

Tom Coronel staat na de finish van de dertiende en voorlaatste etappe RacingNews365 opgewekt te woord. Men is zonder problemen aan de finish gekomen na een eigenlijk vrij rustig dagje.

"Dit was een mooie proef, maar er zaten niet echt moeilijke dingen in, los van twee klimmetjes waar je je wel even op voor moest bereiden voor wat betreft de banden. Maar daar kwamen we goed doorheen, we zijn bijvoorbeeld niet vast komen te zitten", aldus Tom Coronel.

Althans, ze zaten niet vast in het mulle duinzand, maar wel achter een langzamere deelnemer, wat men uiteindelijk ook wel prima vond: "We zaten wel achter zon SSV'tje, dus dat kostte ons wel tijd, maar uiteindelijk zeiden we ook 'ah joh, dan blijven we er wel achter rijden, het is wel goed'."

"We waren dus wat meer gefocust op finishen zonder echt full pull de push erin te gooien. Maar het ging gewoon mooi en lekker constant met een goed tempo. We hebben nul fouten gemaakt en ook de auto gaf geen krimp. Alleen na de finish zagen we dat er een hoesje van de homokineet stuk was, waardoor we wat vet in de motorruimte zagen."

"Daar hebben we dus even wat vet in gespoten en met wat duct-tape en tie wraps weer dichtgemaakt en die oplossing moet het wel houden gedurende de verbindingsroute van 500km."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend