Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Coronel: "Verstappen grote winnaar van contractverlenging Perez"

Sergio Perez is ook de komende twee seizoenen de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Tim Coronel vindt het een logische keuze van de teamleiding en acht het alleen maar positief voor Max Verstappen.

Verstappen Miami Quali
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al even in de lucht, maar is nu ook definitief: Sergio Perez blijft in 2025 en 2026 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Daarmee gaan de twee teamgenoten hun vijfde en zesde seizoen in bij de Oostenrijkse renstal. Tim Coronel snapt de keuze van Red Bull wel. "Het lijkt mij logisch. Je wilt rust in het team en op deze manier werkt het ten opzichte van Max. Ik snap wel dat deze keuze is gemaakt", zo laat Coronel weten in gesprek met RacingNews365.

Is het daarbij wel een terechte beslissing van het team? "Wie zou je anders moeten hebben? Zo kun je ook denken. En met welk risico zit je dan? Ik denk dat naast Max niemand echt gaat floreren en dat deze jongen eigenlijk best wel een goede job doet." Coronel heeft wel een idee waarom Red Bull telkens bij hem uitkomt. "Perez is natuurlijk een hele goede tweede coureur op de juiste momenten. In het begin niet, maar nu zie je dat wel. Hij komt er telkens toch wel aan. En nogmaals: naast Max verbleekt iedereen."

Als Coronel de teambaas bij Red Bull zou zijn, had hij dezelfde keuze hebben gemaakt. "Je weet al wat je aan elkaar hebt, er is een vorm van rust. Dus ik begrijp heel goed dat deze keuze is gemaakt, met de opties die er zijn", zo voegt Coronel eraan toe. Daarbij denkt de autocoureur dat Verstappen best wel wat invloed kan hebben gehad op het besluit. "Uiteindelijk denk ik dat Verstappen een grote stem heeft gehad, maar Red Bull heeft zelf eerst de knopen geteld."

'Steuntje in de rug'

De timing is op zijn minst opvallend te noemen. Zo werd Perez slechts achtste in Imola en viel hij al na een paar bochten uit in Monaco. "Er moeten eerst een paar wilde stratencircuits zijn waar het best nog wel oké gaat, maar daarna op de gewone circuits, dan valt hij meestal een beetje weg. Laten we hopen dat het een beetje een steuntje in de rug is voor hem", zo vertelt Coronel.

Was Sainz dan geen optie? "Nee. Die hebben al samengewerkt bij Toro Rosso en dat functioneerde niet. Die gingen toen niet voor niks uit elkaar. Yuki Tsunoda zou ik eerlijk gezegd wel een goede optie vinden, maar die zie ik eerder naar Aston Martin gaan vanwege het motortraject. Maar rijtechnisch zou ik eigenlijk alleen maar Yuki (als optie) zien, naast Perez dan."

Wat betekent dit nieuws voor Max Verstappen? "Het geeft rust en hij weet waar hij aan toe is. Maar ik zie het liefste Lando Norris of Charles Leclerc naast hem zitten." Beide coureurs hebben echter aan het begin van het jaar een nieuw contract getekend bij McLaren en Ferrari. "Als jij in een warm nest goed tot uiting komt, dan blijf je daar zo lang mogelijk zitten. En dat zie je nu eigenlijk alle coureurs wel doen. De enige die dat een beetje in de war heeft geschopt, is Hamilton."

Als alle opties open zouden zijn, dan ziet Coronel dus het liefst Norris of Leclerc rijden. "Ik ben best wel onder de indruk van de kwaliteiten. Als je door de jaren heen kijkt naar wie echt tegen Max racete, dan ging het toch altijd wel een beetje tussen die drie. Dus ergens zit daar ook een hele andere vorm van wederzijds respect. Als die drie elkaar tegenkomen in een team, dan kunnen die het beste voor het team creëren. Ze kunnen elkaar heel erg opfokken, op een positieve manier."

Uiteindelijk is Verstappen de grote winnaar volgens Coronel. "Je weet dat je een teamgenoot hebt die als het moet in het belang van het team meegaat. Je weet dat je beter bent, dus dat geeft ook rust in je hoofd. Er zijn geen vraagtekens, geen variabelen waar je rekening mee zou moeten houden. Want je weet al wat je in huis hebt. Perez is natuurlijk ook best een leuke gozer. Het is niet een topper, maar het is een fantastische subtopper. Als je eigenlijk alle subtoppers bekijkt, is hij toch de juiste keuze", zo sluit Coronel af.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"