Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel verwacht Red Bull-drama in Miami: "Verstappen en Perez gaan elkaar raken"

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit weekend wordt de GP van Miami verreden. Na de zege van Sergio Perez in Bakoe kan Max Verstappen in een sprintrace-loos weekend laten zien dat hij niet voor niets de leider in de stand om het WK is. Tom Coronel voorziet echter een Bakoe 2018-moment tussen de twee Red Bull-coureurs. Volgens Coronel wordt Charles Leclerc de lachende derde.

Max Verstappen zal opgelucht zijn dat na het door hem niet gewenste sprintformat er een 'normaal' Formule 1-weekend voor de deur staat. Een week na de GP van Azerbeidzjan is het Formule 1-circus westwaarts getrokken en neergestreken in het zonnige Miami. Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez hebben na vier races dit seizoen ieder twee zeges geboekt. Verstappen was op de 'normale' circuits de sterkste, terwijl Perez zicht de sterkste toonde op twee stratencircuits. Dat belooft wat voor Miami, een semi-stratencircuit. In de RacingNews365 Formule 1-podcast zijn Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers het niet eens over wie er dit weekend gaat winnen. "Altijd als Max een keer verslagen is, dan is hij het weekend erna zo gefocust, zo gebrand", voorspelt Dimmers. "Het is een normaal weekend, waardoor er meer tijd is om dingen te proberen. Max gaat het niet makkelijk krijgen, maar hij gaat winnen voor Perez en Leclerc."

Bakoe 2018-moment

Coronel voorspelt een Bakoe 2018-moment. Toen was het Daniel Ricciardo die achterop de wagen van zijn teamgenoot Verstappen reed: beide coureurs uit de race. "Max en Perez raken elkaar. Ik zie de hitte tussen de twee, die strijd. Ze willen niet voor elkaar onder doen. Leclerc gaat winnen, voor Alonso en Sainz." Nu het 2-2 staat tussen Verstappen en Perez en de Nederlander een minieme voorsprong heeft in de WK-stand, wil volgens Coronel niet zeggen dat ze ook echt op gelijke hoogte staan. "Perez was aan het matchen in Bakoe. Hij was niet heel veel beter en heeft mazzel gehad op het juiste moment met de safety car. Als je teamgenoot de snelste is van het veld, dan kun je afkijken. Als Perez ergens had moeten winnen, dan had ie het ook hier moeten doen. Als je direct kunt afkijken, kun je ook heel snel leren. Hij is niet dom, leert veel en snel en daar maakt ie goed gebruik van." Dimmers: "We zijn vaak kritisch op Perez, maar dit seizoen heeft ie het tot op heden goed gedaan. Max is op stratencircuits ook niet altijd gelukkig." Beluister de gehele F1-podcast hieronder!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training