Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Coronel ziet aanzienlijk voordeel Red Bull nu de 'sheriff' terug is

Tom Coronel weet zeker dat Red Bull beter presteert wanneer topontwerper Adrian Newey aanwezig is tijdens een Grand Prix-weekend. De Red Bull-ingenieur was een tijdje uit de running na een ongeluk, maar is nu weer terug om maximaal resultaat te boeken bij de Oostenrijkse renstal.

Newey 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds de Grand Prix van Turkije is Adrian Newey weer aanwezig om Max Verstappen en Sergio Perez te assisteren tijdens het GP-weekend. De ontwerper van de RB16B maakt hierdoor mogelijk het verschil tijdens de race. Sinds Newey weer aanwezig is, scoorde Red Bull twee keer een dubbel podium. Tom Coronel en Ruud Dimmers bekijken in de nieuwste podcast van RacingNews365 de voordelen voor de Oostenrijkse renstal, nu de topontwerper weer aanwezig is.

"Ja, het is natuurlijk altijd belangrijk dat hij er is", trapt Coronel mee af. Newey moet volgens de Nederlandse coureur het verschil maken in alle prestaties uit de RB16B halen. "Kijk, als je de sheriff erbij hebt en laat zeggen 'jongens, we gaan deze kant op', dan gaan de poppetjes allemaal wat sneller aan het werk. Anders is het nét wat minder stuurbaar"

Dimmers kan zich wel vinden in de mening van Coronel, er zitten in ieder geval geen nadelen aan de aanwezigheid van Newey. "Hij is een van de beste mannen binnen Red Bull, op zijn vlak misschien nog wel de beste die er in de Formule 1 rondloopt. Hoe meer Newey om je heen, hoe beter." Coronel benadrukt dat er naast Newey niet geheel onmisbaar is gedurende een weekend.

"Tuurlijk, je hebt hem niet nodig om een goed resultaat te boeken, maar als je de grote baas erbij hebt. Ik geloof dat het altijd helpt qua energie, en het net even die extra push geeft. Natuurlijk heeft Newey een heel team, maar het gaat erom dat één iemand snel de richting aangeeft, dan gaat het allemaal net even wat sneller", aldus Coronel.

Beluister de gehele podcast hieronder.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade