Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
David Coulthard

Coulthard onthult waar hij nog wil rijden met Red Bull

David Coulthard kennen we allemaal als voormalig Formule 1-coureur en hedendaags analist, maar hij kruipt nog geregeld achter het stuur van oude bolides van Red Bull. Coulthard deelt in een exclusief gesprek met RacingNews365 waar hij nog weleens een demorun wil doen en of hij ooit zijn passie voor de koningsklasse van de autosport zal verliezen.

Coulthard
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

David Coulthard kwam tot bijna 250 Grands Prix in de Formule 1, waarin hij in totaal 13 zeges pakte. Hij streed tegen onder meer Michael Schumacher en Mika Hakkinnen, maar won nooit een wereldtitel als coureur. In 2001 kwam hij tot een tweede positie in het WK, met ook nog eens vier keer P3 op zijn palmares. In 2008 reed hij zijn laatste F1-race, maar dat betekent niet dat hij niet meer in de razendsnelle auto's rijdt.

Hij voert namelijk de nodige demoruns uit namens Red Bull, zoals eerder in Belgrado en Lissabon. Afgelopen week was hij nog in Assen, waar hij zowel in het centrum als op het TT Circuit zijn rondjes reed. Maar waar zou Coulthard nog eens willen rijden?

"Ik zou graag iets in Schotland doen. De Highlands zouden perfect zijn. Of je het nu in de zomer of de winter doet, het is vrijwel altijd hetzelfde. Het zou leuk zijn om daar iets te doen of misschien wel een eiland op de Malediven. Dat we een week moeten acclimatiseren en een week moeten herstellen. Dat zou leuk zijn!", zo zegt de Schot met een glimlach op zijn gezicht in een exclusief gesprek met RacingNews365.

'In mijn bloed'

Een van de meest bijzondere ervaringen van Coulthard zullen ongetwijfeld de donuts op het helikopterplatform van de Burj Al Arab zijn, een vijfsterrenhotel in Dubai. "Dat zijn natuurlijk geweldige herinneringen. Het zijn iconische dingen die iconisch zullen blijven zolang we video's uit het verleden bekijken. Alles wat te maken heeft met het verbinden van steden of locaties, net als het rijden door landen, zoals Jordanië, is altijd een groot plezier geweest. We zien zodoende unieke delen van de wereld."

De vraag die omhoog komt, is dan ook of hij ooit zijn passie voor de Formule 1 zal verliezen. Hij is er al met al toch al heel wat jaren mee bezig. "Pas als ik sterf, denk ik, tenzij je in reïncarnatie gelooft. Maar totdat ik er niet meer ben, denk ik dat motorracen in mijn bloed zit."

Coulthard vervolgt: "Ik voel me op mijn gemak op een racebaan. Ik heb geen verlangen om te racen, dat deel in mij is voorbij. Dat komt omdat ik het niet meer op hetzelfde niveau kan doen. Ik zie er het nut niet van in, om iets te doen wat alleen maar afneemt. En natuurlijk is het een plezier om in de auto te rijden, maar er zit geen competitief karakter achter. Het gaat om het showen van een Formule 1-auto aan mensen die dat misschien nog nooit in hun leven hebben gezien", zo sluit de Schot af.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"