Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Coulthard op de bres voor 'teleurstellend' Mercedes: "De marges zijn ontzettend klein"

David Coulthard heeft het een beetje opgenomen voor Mercedes. De voormalig Formule 1-coureur vindt de resultaten van de Zilverpijlen teleurstellend, maar wijst tegelijkertijd naar de kleine marges.

Hamilton Race Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch allemaal aan de hand bij Mercedes? Het team uit Brackley heeft de ground effect-reglementen nog steeds niet onder de knie en moet het met een plaats in het middenveld van de Formule 1 doen. In Miami zag Mercedes ook weer lijdzaam toe hoe Red Bull, McLaren en Ferrari vele malen sneller waren en George Russell en Lewis Hamilton schamele puntjes opraapten. David Coulthard neemt het bij Channel 4 op voor Mercedes.

"Het is voor ons allemaal teleurstellend", stelt Coulthard. "We willen dat George en Lewis mee kunnen strijden. Het zijn coureurs met veel kwaliteiten en eentje heeft de stempel van zevenvoudig wereldkampioen. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn. Mercedes gaat door een moeilijke tijd, maar ze hebben het moeilijk in één van de meest competitieve periodes in de Formule 1. In China was het verschil tussen poleposition en de laatste plaats anderhalf procent. Moet je nagaan, het verschil tussen Usain Bolt en de man op de achtste plaats was twee procent op de 100 meter!"

De Schot brengt daarom een kanttekening aan bij de kritiek. "Je moet het in perspectief zien. De marges zijn ontzettend klein. Maar zo zit de Formule 1 wel in elkaar, de sport vertegenwoordigt de allerbesten. George en Lewis zijn twee geweldige coureurs. Ze moeten zich focussen op hoe ze de auto kunnen verbeteren. Dat neemt echter niet weg dat het op dit moment een moeilijke periode is."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco