Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: ‘Verstappen was net iets te agressief'

David Coulthard en Mark Webber waren het eens na de Grand Prix van Bahrein: Max Verstappen was met zijn inhaalmanoeuvre op Lewis Hamilton iets te agressief.

David Coulthard en Mark Webber reden gezamenlijk 461 Grand Prixs en waren daarin redelijk succesvol met diverse overwinningen. De twee weten waar ze het over hebben wat betreft Formule 1. Ze waren het erover eens: Max Verstappen was bij zijn inhaalactie op Lewis Hamilton te agressief. Tegenover Channel 4 zei Coulthard: "De actie was goed. Echter, ik denk dat Verstappen te agressief is met het openen van het stuur. Wij weten als racers dat als je zoiets doet, je alleen probeert om een klap in het gezicht uit te delen. Dat was niet nodig." "Het is daar te smal. De volgende bocht had hij er toch wel voor gelegen. Hamilton kan moeilijk onzichtbaar worden. "

"Verstappen moet in de spiegel kijken en reflecteren. Hij had meer ruimte moeten laten voor Hamilton, zeker omdat er geen kans voor de Brit was om terug aan te vallen." Mark Webber is het eens met Coulthard, de Australiër vindt dat Verstappen zijn eigen ruiten heeft ingegooid: "Het is de tweede keer in twee dagen dat hij terug moest lopen naar de paddock. Hamilton wil zijn auto echt niet beschadigen, maar hij zit er nog naast bij het ingaan van de bocht." "Dan heeft Verstappen de actie praktisch voltooid, maar je hoeft Hamilton niet van de baan te duwen, dat was onnodig. Max had meer ruimte kunnen geven."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie