Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard waarschuwt Verstappen: "Dat is niet gegarandeerd"

Max Verstappen heeft in 2024 al zeven Grands Prix gewonnen, maar toch gaat het allemaal niet zo gemakkelijk voor de Nederlander. David Coulthard geeft de vierde wereldtitel dan ook nog niet aan Verstappen.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

We hebben inmiddels al tien races gehad in dit Formule 1-seizoen met al vier verschillende winnaars. Max Verstappen heeft veruit de meeste zeges gepakt, zeven in totaal. Maar Carlos Sainz, Lando Norris en Charles Leclerc hebben inmiddels ook al een overwinning achter hun naam staan.

De voorsprong van de Nederlander in de WK-stand is al wel aardig groot met bijna zeventig punten op Lando Norris en ruim zeventig op Charles Leclerc. Toch loopt 13-voudig racewinnaar David Coulthard niet te hard van stapel wat betreft een vierde wereldtitel voor Verstappen.

"Als je kijkt naar de daadwerkelijke rondetijden van de twintig auto's: het zit dichter bij elkaar dan ooit tevoren in de geschiedenis van deze sport. Iedereen is dichter bij Red Bull gekomen. Daarom zien we ook dat Sergio Perez, die gemiddeld twee tot drie tienden van een seconde langzamer is dan Max, meer naar de achterhoede van de top tien begint af te glijden. Max moet dus echt werken voor die zeges", aldus Coulthard tegen Channel 4.

Toch zal niet alles de kant van Verstappen op zal vallen. "Dat hangt ervan af of je auto bij het circuit past en of je ontwikkelingsrichting ook goed werkt voor de rest van het seizoen. Ik denk dus niet dat het gegarandeerd is dat Max Verstappen dit kampioenschap wint."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen