Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Coureurs bezorgd over bijzondere ontwikkeling in China: "Dit hebben we nog niet eerder gezien"

Verschillende Formule 1-coureurs keken toch wel met verbazing naar foto's van het Shanghai International Circuit. De baan was geverfd en zorgt zo voor onzekerheid...

Shanghai International Circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2019 weer de Grand Prix van China op het programma. Er is veel onzekerheid bij de teams en coureurs, vooral omdat ze met de huidige bolides weinig kennis hebben over het circuit en er meteen een sprintweekend wordt afgewerkt. Iedereen krijgt dus maar één vrije training om het Shanghai International Circuit (opnieuw) te leren kennen.

Nu komt daar een nieuwe, onzekere factor bij. Het valt namelijk op dat het circuit geverfd is, waar verschillende coureurs hun zorgen over uiten in de persconferentie. Het zou gaan om een speciaal type verf voor asfalt. Men ging er overigens vanuit dat er nieuw asfalt was aangelegd, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Charles Leclerc heeft zo zijn twijfels, stelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Het is lastig te voorspellen, want het hangt ook van het type verf af", vertelt Leclerc. "Dat kan verschillende problemen veroorzaken, of juist geen enkel probleem. Ik heb alleen foto's gezien en ben nog niet op het circuit geweest. Ik denk niet dat het overal hetzelfde is, dus dat zou ook niet fijn zijn. Maar voordat ik meer zeg, moeten we eerst rijden en kijken hoe het voelt. Misschien is het in orde."

Grip

Lando Norris was ook aanwezig tijdens de persconferentie en blijft voorzichtig. Toch is het wel iets nieuws, ziet de Brit. "Ik heb geen idee. We moeten het afwachten, want dit hebben we nog niet eerder gezien. Het is lastig om te voorspellen wat er precies gaat gebeuren."

Esteban Ocon legt op zijn beurt uit waar verf op het circuit toe kan leiden. "Het kan glad zijn als het nat is, maar het kan ook voor veel grip zorgen. We weten het nu niet zeker, maar ik heb er ook met Charles over gesproken. In onze karttijd werd er verf op het circuit gegooid, wat juist het rubber vasthield in de bochten. Daardoor had je meer grip. Ik verwacht niet dat dat nu het geval is, maar het kan voor verschillende situaties zorgen."

Nico Hulkenberg sluit zich bij de uitspraken van Leclerc en Ocon aan. "Het hangt van het type verf af. Misschien weten we meer wanneer de safety car donderdagmiddag naar buiten rijdt. Het is uiteindelijk hetzelfde voor iedereen."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen