Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Crashende Red Bull deert Leclerc niet na dominante pole: "Alles ging perfect!"

Charles Leclerc heeft met overmacht de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Monaco. De Monegask was razendsnel en zag zijn potentieel snelste ronde zelfs nog in het water vallen door een crash van Sergio Perez. Het deert hem allemaal niet.

Na drie ijzersterke vrije trainingen was Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco van begin tot einde dominant. Hij pakte de poleposition in eigen huis en dat zorgde logischerwijs voor een grote glimlach op zijn gezicht. "Het is heel speciaal om hier de poleposition te veroveren. Ik ben ongelooflijk blij. Al het hele weekend ging het goed. Ik wist dat we de pace hadden, maar ik moest wel mijn werk doen", zo antwoordt hij op de vraag van gelegenheidsinterviewer Giedo van der Garde.

Perfect

De kwalificatie eindigde zelfs nog dertig seconden te vroeg, omdat Sergio Perez crashte. Daardoor kon niemand zich meer verbeteren en pakt Ferrari de eerste startrij, met Perez op P3 en Verstappen op P4. Het deert Leclerc allemaal niet. "Het ging perfect. Die laatste ronde voordat de rode vlag werd gezwaaid was heel, heel goed, maar uiteindelijk veranderde de rode vlag niets voor ons. Ik zat echt op de limiet." "Ik had wat overstuur en had het lastig om de banden goed op temperatuur te krijgen. De achterkant was daardoor wat losjes, maar de rondetijd kwam er alsnog uit en ik verbeterde me. Ik was zelfs al vier tienden sneller dan mijn ronde daarvoor toen de rode vlag werd gezwaaid." Op zondag zien we daardoor een volledige scharlakenrode eerste startrij. Heeft Charles nog een voorkeur voor het weer? Doe maar droog, zegt hij. "De auto voelde geweldig en het is geweldig om Carlos naast me te hebben op de eerste startrij. Droog weer is wat voorspelbaarder, maar wat er ook gebeurt, we zijn competitief."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden