Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Crashende Red Bull deert Leclerc niet na dominante pole: "Alles ging perfect!"

Charles Leclerc heeft met overmacht de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Monaco. De Monegask was razendsnel en zag zijn potentieel snelste ronde zelfs nog in het water vallen door een crash van Sergio Perez. Het deert hem allemaal niet.

Leclerc Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na drie ijzersterke vrije trainingen was Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco van begin tot einde dominant. Hij pakte de poleposition in eigen huis en dat zorgde logischerwijs voor een grote glimlach op zijn gezicht.

"Het is heel speciaal om hier de poleposition te veroveren. Ik ben ongelooflijk blij. Al het hele weekend ging het goed. Ik wist dat we de pace hadden, maar ik moest wel mijn werk doen", zo antwoordt hij op de vraag van gelegenheidsinterviewer Giedo van der Garde.

Perfect

De kwalificatie eindigde zelfs nog dertig seconden te vroeg, omdat Sergio Perez crashte. Daardoor kon niemand zich meer verbeteren en pakt Ferrari de eerste startrij, met Perez op P3 en Verstappen op P4. Het deert Leclerc allemaal niet.

"Het ging perfect. Die laatste ronde voordat de rode vlag werd gezwaaid was heel, heel goed, maar uiteindelijk veranderde de rode vlag niets voor ons. Ik zat echt op de limiet."

"Ik had wat overstuur en had het lastig om de banden goed op temperatuur te krijgen. De achterkant was daardoor wat losjes, maar de rondetijd kwam er alsnog uit en ik verbeterde me. Ik was zelfs al vier tienden sneller dan mijn ronde daarvoor toen de rode vlag werd gezwaaid."

Op zondag zien we daardoor een volledige scharlakenrode eerste startrij. Heeft Charles nog een voorkeur voor het weer? Doe maar droog, zegt hij. "De auto voelde geweldig en het is geweldig om Carlos naast me te hebben op de eerste startrij. Droog weer is wat voorspelbaarder, maar wat er ook gebeurt, we zijn competitief."

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez