Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Dakar-coureur Kremer ontsnapt aan vuurzee: "Dit had heel anders af kunnen lopen"

Michel Kremer en zijn navigator Thomas de Bois hadden zich hun Dakar Rally compleet anders voorgesteld. Kremer hoopte op een solide rally en droomde van het halen van de eindstreep, maar zijn droom liep uit op een regelrechte nachtmerrie.

Al tijdens de eerste Dakar-etappe ging het mis. Na een kilometer of 75 roken Kremer en De Bois letterlijk onraad. Een brandlucht zorgde voor een noodstop, waarna het duo razendsnel uit hun bolide moest klimmen. Slechts enkele seconden later stond de complete Century CR6, de tweede auto van het Dakar-team van Coronel, in lichterlaaie.

Van de auto bleef niets meer over, maar gelukkig bleven coureur Kremer en navigator De Bois ongedeerd. RacingNews365 sprak met Michel Kremer, nadat hij wat was bijgekomen van de zeer angstaanjagende momenten.

"We zaten goed in de proef, reden lekker en goed. We hadden een rustig tempo, maar na 75 kilometer kwam er een melding low fuel pressure op het display, maar dat kon helemaal niet, omdat we nog met een volle tank reden. Waarschijnlijk is er een brandstofleiding geknapt. Daardoor is er brandstof op de motor gekomen en dat heeft vlam gevat door de hitte van het blok", vat Kremer de aanleiding samen.

"We roken wat in de auto, een brandlucht. Toen zijn we gestopt en mijn navigator keek even, zag vuur en riep ‘brand, brand!'. We zijn direct uit de auto gesprongen en dat was maar goed ook. Als we honderd meter verder door waren gereden, weet ik niet of dat nog gelukt was..."

"Het ging allemaal zo razendsnel. Er was geen redden aan, drie seconden later stond de hele auto in de fik. Je bent echt compleet machteloos."

De beelden van de uitbrandende auto waren angstaanjagend, maar voor het duo moet het bovendien hartverscheurend zijn geweest om te aanschouwen hoe hun auto ten prooi viel aan de vlammen.

"Ik heb staan janken bij de auto. We zijn verdorie een jaar bezig geweest en dan zie je dat alles in een klap weggevaagd wordt. Na 75 kilometer... dat is echt doodzonde. Maar, het is en blijft een stuk techniek en er is niets dat je kunt doen", klinkt het nuchter uit Kremers mond.

Kremer beseft dat, hoe clichématig het ook klinkt, dat dit heel anders had af kunnen lopen. "Het is ongelooflijk balen, maar het belangrijkste is dat iedereen ongedeerd is. Dit had heel anders af kunnen lopen als we niet zelf gestopt waren. Het vuur greep zo snel om zich heen, dat was ongekend."

De Dakar van het duo zit er op, maar ze blijven team Coronel ondersteunen. "We blijven bij het team. We zijn echt een hecht team en ik ga kijken wat ik kan doen om Tim en Tom te helpen een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

Kremer zien we waarschijnlijk in een volgende editie van de Dakar Rally weer terug: "Mijn droom is altijd geweest om Dakar uit te rijden. Dat hadden we denk ik dit jaar kunnen doen. Ik ga me voorbereiden op een volgende Dakar."

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'