Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Dakar Rally Tim en Tom Coronel was bijna voorbij na ziekenhuisbezoek

Tim en Tom Coronel zullen op zondag gewoon weer verder gaan met hun Dakar Rally, maar het had zomaar voorbij kunnen zijn. Tim liep op vrijdag namelijk een blessure op aan zijn rug, waardoor het einde in zicht leek.

Rustdag Dakar  Tim Tom Coronel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Tim en Tom Coronel waren afgelopen week bezig aan een ijzersterke Dakar Rally. Na zes etappes staat het duo op een prachtige zeventiende plaats in het algemeen klassement, maar aan het einde van de laatste etappe voor de rustdag, zat de schrik er even goed in.

Na een sprongetje met een ongelukkige landing in de zesde etappe deed de rug van Tim Coronel enorm veel pijn. Al kreunend en strompelend klom de Coronel-telg uit zijn bolide, waarna hij zich na afloop van de etappe naar de ziekenboeg begaf. Het zorgde voor veel bezorgdheid bij zijn broer Tom.

"We waren bang dat het einde Dakar was. Daarnaast is het echt niet leuk om je tweelingbroer pijn te zien lijden. Hij kon nauwelijks uit de auto komen bij de finish en ademhalen ging ook moeilijk", blikt hij terug.

Dokter had goed nieuws

Op vrijdag ging Tim naar de medische dienst, waar er een scan werd gemaakt van zijn rug. Daar kwam een oude breuk, van tien jaar geleden, tevoorschijn maar geen nieuwe fracturen. De naweeën van die oude breuk zorgen nu voor pijn, maar het betekent gelukkig niet het einde van zijn Dakar Rally.

"Daar heeft hij nu last van, maar het zijn vooral de spieren eromheen die de spanning vasthouden. Daarom kreeg Tim vrijdagavond en zaterdag voortdurend massages, om die spieren los te krijgen. Het gaat al beter. Hij kan weer lopen, al is het alsof hij in zijn broek heeft gescheten", lacht Tom.

"De dokter zei dat hij snel zou kunnen dansen, maar dat zie ik nog niet gebeuren. Hoeft ook niet, als we op zondag maar weer kunnen instappen", aldus Coronel.

Check hieronder de beelden van Tim Coronel nadat hij door zijn rug was gegaan

Dakar Rally gaat weer verder

Deze zondag gaan de Coronelletjes weer verder met de Dakar Rally 2022. Hun zeventiende plek in het klassement hopen ze de komende dagen vast te kunnen houden. Het gaat tot nu toe namelijk geweldig, oordeelt Tom.

"We gaan supergoed. Het voelt echter wel alsof we al twee weken onderweg zijn, zo intensief zijn we met alles bezig. We zijn constant bij het team bezig met de auto, zodat we die steeds beter leren kennen."

Het team draait als een geoliede machine. Het gaat zo goed, dat de Coronels zelfs overwegen uit te breiden op weg naar 2023! "De organisatie staat, iedereen kent zijn rol en ook de auto is inmiddels vertrouwd."

"De prestaties komen ten goede aan die rust en andersom. Het gaat zo goed en we hebben nu zoveel ervaring als team direct achter de subtoppers, dat ik denk dat we klaar zijn voor een tweede auto ernaast", aldus Tom Coronel.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"