Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo: 'Mercedes en Ferrari rijden nog niet op hun limiet'

Daniel Ricciardo heeft wat betreft de GP van Monaco een reputatie hoog te houden. De 28-jarige Australiër rijdt altijd ijzersterk in het prinsendom en onderstreepte dat ook vandaag tijdens de eerste vrije trainingen.

"Het enige wat we vandaag moesten doen, was de snelste tijd neerzetten en dat is ons gelukt," aldus Ricciardo tegenover Speedweek.

Zowel in de eerste als in de tweede sessie was Ricciardo de snelste coureur van het veld. Op een fractie gevolgd door zijn teamgenoot Verstappen met daarachter op gepaste achterstand Sebastian Vettel.

Ricciardo kijkt dan ook met een positief gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen.

"Ik rij altijd graag in Monaco, het bezorgt mij enorm veel plezier om in een Formule 1 auto door die nauwe straten te rijden. De nieuwe hypersofte banden maken het rijden nog leuker. Het was een goede eerste dag en ik hoop dan ook dat de rest van het weekend net zo verloopt."

Twee jaar geleden scoorde Ricciardo zijn allereerste pole in Monaco maar hij stond nog nooit op het hoogste treetje na afloop van de race. Ondanks dat Red Bull als de grote favoriet wordt gezien, verwacht Ricciardo dat Mercedes en Ferrari de druk op de Bulls nog wel tot het uiterste gaan opvoeren.

"Ik denk dat het zaterdag behoorlijk spannend wordt en verwacht dan ook wel dat Mercedes en Ferrari sterk terugkomen en ons onder druk gaan zetten. We hebben het vandaag in ieder geval super gedaan en staan met beide auto's bovenaan."

"Mercedes en Ferrari hebben ongetwijfeld nog niet alles laten zien maar ook wij kunnen nog wel wat meer. Het wordt hoe dan ook ontzettend close tijdens de kwalificatie."