© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo na slecht einde van seizoen: 'Ik ben wel toe aan rust'

26 nov. 2017 15:10 Rik Alkema 0 reacties
In het begin van het seizoen was het Max Verstappen die constant uitviel met technische problemen, maar tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen troffen de problemen Daniel Ricciardo. De Australiër viel in Abu Dhabi voor de derde keer in vier wedstrijden uit en is naar eigen zeggen wel toe aan de winterstop.

Daniel Ricciardo valt weer uit met technische problemen

In de laatste vier wedstrijden van het seizoen nam Daniel Ricciardo de gifbeker van Max Verstappen over. In Amerika en Mexico viel hij tijdens de wedstrijd uit, terwijl hij in Brazilië achteraan moest beginnen na gridstraffen en slechts als zesde eindigde in de race.

Ook in Abu Dhabi ging het mis voor Ricciardo, die na krap dertig ronden uitviel met een hydraulisch probleem. Dat probleem leek verband te houden met zijn pitstop, maar dat bleek achteraf niet het geval.

"Het had niets te maken met mijn pitstop. In bocht negentien voelde ik wat raars, dus ik dacht ik misschien een lekke band had." 

"Ik zei eigenlijk te laat dat ik naar binnen kwam, dus het team stond nog niet helemaal klaar", zei Ricciardo tegenover Ziggo Sport na zijn uitvalbeurt.

"Na de pitstop werd het sturen steeds zwaarder en na een paar bochten kon ik niet meer schakelen en kon ik nauwelijks meer sturen", vervolgt Ricciardo.

Door zijn uitvalbeurt verloor Ricciardo ook nog de vierde plaats in het kampioenschap. De Australiër is dan ook wel toe aan vakantie na zijn slechte eind van het seizoen.

"De komende weken zijn nog even druk, maar in december kan ik even uitrusten. Zeker na de afgelopen vier wedstrijden ben ik wel even toe aan rust, om weer sterk terug te komen in 2018", aldus Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen