Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Daniil Kvyat mogelijk de lachende derde na vertrek Honda

Bij Red Bull en AlphaTauri zal niemand gelachen hebben toen ze het nieuws ontvingen dat Honda de sport zou gaan verlaten. Of toverde het nieuws toch stiekem een glimlach op het gezicht van Daniil Kvyat?

Kvyat portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
De positie van Daniil Kvyat bij AlphaTauri lijkt onder grote druk te staan. De Rus presteert minder goed dan teamgenoot Pierre Gasly en combineer dat met de nieuwe Red Bull-talenten die naarstig op de deur kloppen en je kan er van uitgaan dat Kvyat binnenkort op straat staat. Mogelijk is het vertrek van Honda als motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri echter de redding van Kvyat.

Honda-protegé Yuki Tsunoda stond namelijk op poleposition om in 2021 namens AlphaTauri in de Formule 1 uit te komen. De jonge Japanner doet het goed in de Formule 2 en krijgt aan het einde van het jaar als het goed is de kans om tijdens de Young Drivers test in Abu Dhabi voor het eerst in een Formule 1-wagen te stappen.

Mogelijk brengt het vertrek van Honda daar verandering in. De jonge Japanner is namelijk het protegé van de motorleverancier en maakte daardoor een grotere kans om in de koningsklasse te komen. De vraag is nu echter of Red Bull nog steeds iets ziet in de coureur als Honda na 2021 de sport verlaat. In dat geval lijkt Kvyat in ieder geval wat minder onzeker van zijn stoeltje.

Veel andere Red Bull-junioren hebben momenteel namelijk uitzicht op de Formule 1. Andere gegadigden hebben niet genoeg superlicentiepunten om in aanmerking te komen voor een debuut in de koningsklasse. Zien we Kvyat dus ook volgend jaar terug bij AlphaTauri?

Alles over het onverwachte podium van Max Verstappen in Rusland, de bijzondere straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt