Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De best mogelijke teamgenoot voor Verstappen? "Je moet wel aan hem denken"

Wat als alle Formule 1-coureurs in exact dezelfde auto's racen? Wie zou dan de beste zijn? Een vraag die vaak voorbij komt en nu is voorgelegd aan Danica Patrick, een van de meest succesvolle vrouwelijke coureurs ooit.

Er is geen discussie mogelijk over de beste auto op de Formule 1-grid. Met twaalf overwinningen in twaalf races sluit Red Bull met haar RB19 de eerste seizoenshelft af met een 100% winratio, de sprintraces zelfs meegenomen. Andere topcoureurs maken weinig kans tegen Max Verstappen en Sergio Perez. Maar wat zou er gebeuren als je iemand anders in de RB19 zet, wie zou dan de allerbeste zijn? Danica Patrick kreeg de vraag voorgeschoteld bij Sky Sports en hoopt op een duo van twee wereldkampioenen: Verstappen en Fernando Alonso. "Ik denk dat Alonso de vaardigheden heeft", zegt de vrouwelijke IndyCar-winnaar, doelend op een van de toppers, mocht er iemand anders plaats nemen in de RB19. "Hij is 42, zit er weer helemaal in, is zo'n competitieve coureur en doet alles wat hij eerder deed weer over en over. Hij is weer herboren, zo indrukwekkend. Als je naar zijn stijl kijkt, dan zouden Max en Alonso een geweldig duo zijn. Beide coureurs zijn namelijk best agressief: dat zou heel leuk zijn om te zien!"

De nummer drie

Patrick ziet ook Lewis Hamilton wel schitteren, mocht hij in de dominante Red Bull-bolide rijden. Of op een gelijkwaardig Formule 1-veld. "Ik ben wel benieuwd waar Lewis dan precies komt te staan. Hij heeft al zo veel successen geboekt, maar hij zit er dicht op. Vooral over een raceafstand. Hij is super consistent, maakt weinig fouten en hij pakt de leiding zo van twee coureurs af als zij er om strijden", aldus de voormalig coureur. Wie denk jij dat de strijd gaat winnen in gelijkwaardig materiaal? Laat het ons weten in onderstaande poll!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel