Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De enige teamgenoot die Verstappen wist te verslaan in F1

Max Verstappen is tegenwoordig de onbetwiste kopman van Red Bull. De Nederlander liet de afgelopen jaren geen spaan heel van zijn teamgenoten, maar er is één jaar geweest dat zijn Red Bull-compagnon hem versloeg in het kampioenschap. Een terugblik.

Verstappen Ricciardo 2017
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We gaan naar het jaar 2017. De op dat moment 19-jarige Max Verstappen heeft een stormachtige entree in de Formule 1 achter de rug en vormt met Daniel Ricciardo een sterke line-up bij Red Bull. De verwachtingen zijn hooggespannen, want ingrijpende regelwijzigingen kunnen zomaar voor een verschuiving in de pikorde zorgen. Mercedes domineert al drie jaar de Formule 1, maar Red Bull en Ferrari ruiken hun kans nu de auto's breder en sneller zijn geworden. Verstappen en Ricciardo wisten allebei een overwinning te boeken in 2016 en dat smaakt uiteraard naar meer.

Voor Red Bull zou 2017 uiteindelijk toch wel op een deceptie uitdraaien. Het team uit Milton Keynes bouwt een conservatieve auto en ziet lijdzaam toe hoe de Renault-motor (opnieuw) fiks tegenvalt. Verstappen en Ricciardo kunnen zeker in de beginfase van het seizoen niet opboksen tegen Mercedes en Ferrari en moeten al snel een eventuele titel uit hun hoofd zetten.

Het maakt de onderlinge strijd belangrijker. Ricciardo is in 2017 nog steeds de man die viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in 2014 genadeloos wist te verslaan. De Australiër wil maar al te graag laten zien dat hij Verstappen, die toch sterk presteerde in 2016, ook aan kan...

Pech

Verstappen en Ricciardo zijn in 2017 aan elkaar gewaagd, al lijkt de Nederlander over iets meer pure snelheid te beschikken. In de kwalificatieduels wordt het 13-7 voor Verstappen, maar pech zorgt ervoor dat hij veel punten misloopt. Verstappen valt door problemen of touchés uit in Bahrein, Spanje, Canada, Azerbeidzjan, Oostenrijk, België en Singapore en mede daarom pakt Ricciardo 32 punten meer voor het kampioenschap. Desondanks blijft pech Ricciardo ook niet bespaard. The Honey Badger valt regelmatig stil en wordt in Hongarije door Verstappen van de baan getikt. Verstappen zou twee overwinningen pakken in 2017, Ricciardo eentje.

Voor Verstappen zou het zijn enige 'volledige' verlies in de rijdersstand zijn. In 2016 werkte de Nederlander immers geen volledig seizoen bij Red Bull af, waardoor het een beetje oneerlijk is om op basis van de stand Ricciardo als Red Bull-koning te bestempelen. Toch pakte Ricciardo wel meer punten dan Verstappen toen ze teamgenoten werden vanaf de GP van Spanje.

Na 2017 zou Verstappen de rollen helemaal omdraaien. Een slechte start van 2018 werd gevolgd door constante prestaties en Ricciardo, die dat jaar veel pech kende, werd voor het eerst door de Nederlander verslagen. De Australiër zag de bui al hangen en vertrok, waarna Pierre Gasly, Alex Albon en Sergio Perez allemaal niet bij Verstappen in de buurt zijn gekomen. Het is duidelijk dat Verstappen een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt en zo de basis legde voor zijn successen van dit moment. Dat hij in 2017 van Ricciardo verloor, draagt daar misschien wel aan bij.

Bekijk hieronder de eindstand van de Formule 1 in 2017.

Eindstand rijderskampioenschap 2017

# Coureur Team Aantal punten
1. Lewis Hamilton Mercedes 363
2. Sebastian Vettel Ferrari 317
3. Valtteri Bottas Mercedes 305
4. Kimi Raikkonen Ferrari 205
5. Daniel Ricciardo Red Bull 200
6. Max Verstappen Red Bull 168

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst