Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

De ideale strategie voor de GP van Abu Dhabi volgens Pirelli na vraagtekens

Max Verstappen heeft de poleposition voor de Grand Prix van Abu Dhabi in handen. Wat is volgens Pirelli de snelste route naar de finish?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Formule 1-teams kampen met aanzienlijk meer bandenslijtage op het Yas Marina Circuit dan een jaar geleden. "En dat zorgt voor vraagtekens", aldus Pirelli in de vooruitblik op de Grand Prix van Abu Dhabi. Men tracht iets van die twijfels weg te nemen als men aangeeft wat volgens hen de snelste strategie is.

"Een tweestopper, met een tijdverlies van 22 seconden per pitstop, is op papier vier tot vijf seconden sneller dan een éénstopper. Twee opties steken qua snelheid boven de anderen uit: start op medium, wissel naar hard, om vervolgens ofwel terug te wisselen naar medium banden of opnieuw voor harde banden te kiezen." Alle opties staan hieronder weergegeven.

			© Pirelli
	© Pirelli

Wat heeft Verstappen nog tot zijn beschikking?

Kijkend naar de banden die Verstappen over heeft (zie hieronder) lijkt hij voor de optie medium-hard-medium te gaan, aangezien hij twee verse sets van de medium banden over heeft, in tegenstelling tot slechts één set van de harde banden.

Sergio Perez en Charles Leclerc daarentegen staan er precies tegenovergesteld voor, met twee verse sets van de harde banden en slechts één setje verse mediums. Zij lijken in dat opzicht in ieder geval op dezelfde strategie te kunnen zitten.

			© Pirelli
	© Pirelli

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen