Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

De la Rosa waarschuwt Aston Martin: "Als je dat doet, krijg je problemen met Alonso"

Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa komt met advies aan Aston Martin over hoe ze om moeten gaan met zijn oud-teamgenoot Fernando Alonso.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa zal het team van Aston Martin gaan versterken als ambassadeur van het team. De Spanjaard zal onder andere werkzaam zijn op de marketing en media-afdeling en houdt toezicht op het ontwikkelingsprogramma voor coureurs.

Daarnaast zal De la Rosa opnieuw gaan samenwerken met oud-teamgenoot Fernando Alonso - hij was als testcoureur werkzaam voor McLaren en Ferrari toen Alonso daar reed - die in 2023 voor het team zal gaan rijden. Hoewel De la Rosa geen problemen verwacht in de samenwerking tussen Aston Martin en Alonso, zijn er toch een paar dingen waar het team rekening mee moet houden.

"Ik denk niet dat Fernando een moeilijke kerel is om mee om te gaan. Hij is gewoon heel oprecht en heel eerlijk. Het feit dat Engels niet zijn moedertaal is, maakt hem soms wat nors als hij dingen probeert te beschrijven. Maar hij is heel eerlijk", aldus De la Rosa tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Wat hij je vertelt is wat hij voelt over de auto, over het team en hoe competitief je kunt zijn. Zolang je hem altijd precies vertelt wat er aan de hand is en de waarheid vertelt, zal je nooit een probleem met hem hebben."

"Maar op het moment dat je informatie probeert te verbergen of hij het gevoel heeft dat je bepaalde informatie achterhoudt, krijg je problemen. Hij is gewoon een zeer competitief individu. Dat is de realiteit. Als je net zo competitief bent als hij, zal je geen problemen hebben met Fernando."

"Racen zit in Alonso's bloed"

Alonso heeft al een geweldige carrière achter de rug, met twee wereldtitels op zak en 32 F1-overwinningen op zijn naam, maar is met zijn nieuwe contract van twee jaar bij Aston Martin zeker nog niet klaar met de koningsklasse van de autosport.

Sterker nog, De la Rosa is van mening dat Alonso nu in zijn prime zit. "Ik heb altijd gezegd dat er mogelijk drie coureurs zijn die speciaal zijn in de Formule 1. Ik zal niet zeggen welke namen, maar Fernando was daar altijd een van. Ik heb altijd gezegd dat Fernando één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 is en toen ik dit een paar jaar geleden zei, dacht iedereen dat ik gek was!"

"Maar ik ben nog steeds gek, want ik denk dat hij uniek is en hij is volop gemotiveerd; dat is ook een zeer, zeer, zeer belangrijk detail in het leven van een F1-coureur, vooral als je 40 jaar oud bent. Ik reed ook nog op 40-jarige leeftijd. Daarom denk ik dat Fernando op de toppen van zijn kunnen presteert."

"Racen zit in zijn bloed. En zo simpel is het: niet bij iedereen zit racen al zo lang in het bloed."

Ook interessant:

Waarom Verstappen geen snellere maar wel een betere F1-coureur is geworden

Max Verstappen won vorig jaar zijn eerste Formule 1-wereldtitel na een zinderend gevecht met Lewis Hamilton. Dit jaar kon niemand aan hem tippen. Was hij nog sneller dan eerst? Zelf denkt Verstappen van niet, al betekent dat niet dat hij niet beter is geworden dan voorheen. Joris Mosterdijk praat je in onderstaande video weer helemaal bij.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"