Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

De ongeëvenaarde successen van Max Verstappen in Mexico

Het 'track record' van Max Verstappen op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico is ronduit indrukwekkend te noemen. Hij scoorde er altijd punten en stond zelfs tweemaal op de hoogste trede van het podium.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

2015 - Toro Rosso
In 2015 maakt Max Verstappen, net als het gehele Formule 1-veld overigens, voor het eerst kennis met de gerenoveerde omloop nabij Mexico-Stad. Met de Renault-power mag er op het super lange rechte stuk weinig verwacht worden van de Toro Rosso's, maar schijn bedriegt. De ijle lucht nivelleert de verschillen in prestaties tussen de diverse motoren en zo staat Verstappen in de eerste vrije training plotsklaps bovenaan.

In de tweede vrije training crasht hij in het stadion, om een dag later in de kwalificatie alsnog beslag te leggen op de achtste plaats. Weer een dag later valt hij tijdens de race één plekje terug na verbeten duels met onder andere Felipe Massa. De eerste punten op Mexicaanse bodem zijn in ieder geval binnen en in de jaren daarna zou het hem alleen maar beter vergaan.

Kwalificatie: 8e
Race: 9e

2016 - Red Bull
Als Max Verstappen een jaar later in Mexico arriveert heeft hij de Toro Rosso inmiddels ingewisseld voor de Red Bull RB12. Red Bull toont zich competitief en bezet achter Mercedes de volledige tweede startrij.

Een dag later vecht Verstappen een aardig robbertje met Sebastian Vettel. De Duitser dwingt de Nederlander tot een foutje. De Red Bull-coureur schiet rechtdoor in de eerste chicane, maar weigert zijn positie af te staan aan Vettel, die vervolgens vloekt en tiert over de boordradio. Vettel richt zijn woede na afloop van de race tot wedstrijdleider Charlie Whiting, die hij net als Verstappen uitmaakt voor rotte vis.

Max Verstappen rijdt weliswaar naar het podium, maar krijgt een tijdstraf te verstouwen van vijf seconden voor het afsnijden van de chicane. De Limburger wordt zodoende als vierde opgenomen in de uitslag.

Kwalificatie: 3e
Race: 4e

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

2017 - Red Bull
De opwaartse lijn die van 2015 op 2016 is ingezet, trekt Max Verstappen in 2017 moeiteloos door. Zelden was Max Verstappen dichter bij een poleposition dan op het Autódromo Hermanos Rodriguez. Het was uiteindelijk Sebastian Vettel die hem van het record van jongste 'polesitter' afhield.

Een dag later stelt Max Verstappen in de eerste de beste bocht echter al orde op zaken. Terwijl de Nederlander zijn oosterbuur brutaal opzij zet, raken Vettel en Lewis Hamilton met elkaar in de slag. Het gat voor Max Verstappen is een feit en deze handhaaft hij tot het einde van de race. Voor de tweede keer in 2017 schalt het Wilhelmus over een Formule 1-circuit. Van een stijgende lijn kan in 2018 daarmee geen sprake meer zijn, maar dat is een luxeprobleem.

Kwalificatie: 2e
Race: 1e

2018 - Red Bull
Ook in 2018 mag men spreken van een dominante Max Verstappen. Direct na de start gaat hij, net als een jaar eerder, alweer aan de leiding, om vervolgens de overwinning niet meer uit handen te geven. Voor die overwinning moest hij echter wel Daniel Ricciardo passeren, aangezien de Australiër in de kwalificatie beslag legde op de poleposition.

Verstappen leek lange tijd op weg te zijn naar de eerste poleposition uit zijn carrière, totdat de Australiër in de slotseconden van de kwalificatie 0,026 seconde onder zijn tijd dook. In de race viel Ricciardo, niet voor het eerst dat jaar, uit met motorproblemen.

Kwalificatie: 2e
Race: 1e

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365, waarin Joe van Burik. Tim Coronel en Jeroen van Inkel uitgebreid stilstaan bij de kansen van Max Verstappen op een hattrick in Mexico.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"