Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy nagenoeg zeker van derde plaats, Nikolaev pakt leiding Dakar terug

Gerard de Rooy kan de derde plaats in de Dakar Rally nauwelijks meer ontgaan. In de voorlaatste etappe behield hij zijn positie en draaide de Brabander de hele dag in de top mee.

Deze negende etappe was de laatste echt serieuze krachtmeting voor de truckers. Eduard Nikolaev, die gisteren de leiding af moest staan na problemen, won de etappe en veroverde de leiding terug op teamgenoot Sotnikov.

Gerard de Rooy was continu voorin te vinden, maar gaf in de slotfase tijd toe. In het algemeen klassement heeft de Iveco-coureur een voorsprong van ongeveer drie uur op teamgenoot Federico Villagra. Dit moet normaal gesproken genoeg zijn om morgen de Dakar als derde af te sluiten. Morgen wacht de heren nog een proef van net over de 100 kilometer van Pisco naar Lima. De voorsprong van Nikolaev zou, als we het tijdverlies verrekenen met de stand voor aanvang van de etappe, 54 seconden bedragen. Daarmee belooft het een spannend slot van de Dakar bij de trucks te worden, tenzij Kamaz een teamorder uitgeeft en kopman Nikolaev mag winnen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'