De Rooy verliest veel tijd, Karginov wint derde etappe Dakar 2019

09 jan. 20:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Het was een zware dag voor Gerard de Rooy en het Iveco-team. De Brabander verloor veel tijd en zag Kamaz toeslaan.

Al vroeg in de proef stond Gerard de Rooy een kleine anderhalf uur stil, om daarna zijn weg weer te kunnen vervolgen. Volgens de Dakar-wedstrijdleiding kampte de trucker met een onbekend probleem. Momenteel is De Rooy nog onderweg en bedraagt zijn achterstand 1 u 24 minuten.

Voor het Iveco-team was het niet de enige bittere pil tijdens de derde etappe. Ook Van Genuten kampte met problemen en is nog onderweg met een achterstand van ruim vijftig minuten. Van den Heuvel, die mogelijk assistentie heeft verleend bij De Rooy, kijkt al tegen een achterstand van meer dan twee uur aan.

Vooraan waren het de Kamazzen die dicteerden. Karginov ging er met de dagzege vandoor op een kleine twaalf minuten gevolgd voor Villagra. De enige Iveco-coureur in de top vier. In het algemeen klassement doet Oostblok-team een goede zaak. Nikolaev behoudt zijn leiding met een voorsprong van vijf minuten op Villegra. Teamgenoten Sotnikov en Karginov maken de top vier compleet, waarbij deze nog binnen tien minuten van elkaar zit.

De Rooy zal flink wat terrein prijsgeven in het klassement en naar verwachting tegen een achterstand van om en nabij de anderhalf uur aankijken. Zijn titelaspiraties lopen daarmee een flinke knauw op, maar de Dakar is nog lang.

Voorlopig klassement na derde etappe

Nr Coureur Verschil
1. Nikolaev
2. Villagra 5:17
3. Sotnikov 8:42
4. Karginov 9:27

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen