Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

De sleutelfactoren die leidden tot Ferrari's zwakke performance in GP Mexico

Kijkend naar pure snelheid was de Grand Prix van Mexico voor Ferrari het slechtste optreden van het seizoen. Wat hier aan ten grondslag lag? RacingNews365 technisch analist Paolo Filisetti legt 't uit.

Leclerc Mexico
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Gedurende het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Mexico namen we de bijzondere karakteristieken van het circuit onder de loep, met in het bijzonder de hoge ligging van 2240 meter boven zeeniveau.

Het mag duidelijk zijn dat iedereen daar op in moest zien te spelen, maar Ferrari werd met de F1-75 dubbel zo hard geraakt. De keuze van Ferrari om voor een wat meer terughoudende afstelling van de turbo te gaan, had een groot effect op de performance.

Uit betrouwbaarheidsoverwegingen koos men ervoor het aantal omwentelingen van de turbo met zo'n twintigduizend terug te brengen, van 125.000 RPM tot 103.000 RPM. Dit zou gelijk staan aan een vermogensverlies van zo'n dertig PK, maar het is fout om te stellen dat dit de primaire reden was voor het zwakke optreden van de Scuderia.

			© XPBimages
	© XPBimages

De aerodynamische dilemma's van Ferrari

Het probleem dat de pace werkelijk hinderde was, net zoals in de voorbije races overigens, de hoge en snelle slijtage van de banden. Dit probleem werd in Mexico benadrukt door intrinsieke kenmerken van het aerodynamische concept van de bolide.

Want hoewel Technical Directive 39 (het vaststellen van een minimale rijhoogte in de strijd tegen porpoising) red.) niet direct van invloed was op de snelheid van de auto, kunnen we vaststellen dat de beperkingen van de verticale werking van de auto in combinatie met het feit dat de auto een lage ligging nodig heeft om écht goed te werken de grootste triggers zijn voor de hoge bandenslijtage in de tweede helft van het seizoen.

Het aerodynamische concept van de F1-75 is op zijn effectiefst als de rijhoogte minimaal is. Maar om het stuiteren tegen te gaan is gekozen voor een stijvere afstelling van de wielophanging. Dit werd in Mexico des te zichtbaarder door het onvermogen van de F1-75 om de kerbstones aan te vallen. De auto was aantoonbaar onstabiel op dat vlak, waarbij de auto duidelijk zichtbaar zijwaarts gleed. De matige grip voortvloeiend uit het aerodynamische pakket, evenals de minder beweegbare ophangingen, hielpen daar niet bij.

Kort samengevat hebben we in Mexico op de best mogelijke wijze gezien wat de beperkingen van de F1-75 zijn en daarmee mogelijk ook voor de toekomstige auto's, voortkomende uit een compromis tussen aerodynamische performance en de algehele balans van de auto.

Ook interessant:

Ricciardo naar Mercedes of Red Bull in 2023?

Daniel Ricciardo heeft in 2023 vrijwel zeker geen fulltime zitje meer in de Formule 1. Wel voert hij gesprekken voor een andere rol, mogelijk bij Red Bull of Mercedes. Waar zien we hem volgend jaar?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'